چهارشنبه ٢٨ شهريور ١٣٩٧
هموطنان می توانند نسبت به واریز وجوه نقدی خود (به نفع مردم استان سیستان و بلوچستان) به شماره حساب 66666 نزد بانک های ملت، صادرات، رفاه، سپه، کشاورزی، مهر ایران، دی، پارسیان و پست بانک اقدام کنند. همچنین شماره کارت های 6104337580000378 و 5892101231510872 و 5029387010011879 به ترتیب نزد بانک های ملت، سپه، دی و همچنین سامانه USSD بر روی تلفن های همراه به آدرس «#5151*733*» جهت واریز وجوه کمک های مردمی بابت برنامه های امدادرسانی و بحران خشکسالی استان سیستان و بلوچستان اختصاص داده شده است. مردم ایران می‌توانند با ارسال عدد 4 به شماره 2099999 روزانه هزینه یک بطری آب معدنی را نذر آسیب‌دیدگان از خشکسالی در نواحی جنوب شرق کشور کنند.
اخبار > رژیم درمانی؛ درمان مکمل در کنار خدمات پزشکی
 


  چاپ        ارسال به دوست

رژیم درمانی؛ درمان مکمل در کنار خدمات پزشکی

دومین چهارشنبه از ماه مارس مصادف با 23 اسفندماه، همه ساله در سراسر جهان به نام افرادی نامگذاری شده است که پس از اتمام تحصیل در رشته تغذیه تمامی تلاش خود را در جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مرتبط با غذا و تغذیه و به عنوان درمان مکمل در کنار خدمات پزشکی می‌کنند. به همین مناسبت به معرفی رشته تغذیه و خدماتی که این رشته در مرکز جامع توانبخشی هلال احمر به مراجعین ارائه می دهد می پردازیم.

گلنوش عصاری؛ كارشناس تغذیه و رژیم درمانی مرکز جامع توانبخشی جمعیت هلال احمر: علم تغذیه مجموعه وسیعی از اطلاعات و دانش‌ بشری است که به ارتباط بین غذا و سلامتی موجود زنده می‌پردازد؛ به عبارت دیگر علم تغذیه یک علم چند بعدی است و به همین دلیل کارشناسان این رشته باید اطلاعات جامع و گسترده‌ای در زمینه بیوشیمی، بیولوژی، جامعه‌شناسی، روان شناسی، بهداشت و شیمی مواد غذایی داشته باشد تا بتواند مهارت های لازم را کسب کند. مهارت هایی که به دو بخش عمده رژیم درمانی و تغذیه جامعه تقسیم می‌شود.

یعنی کارشناس این رشته هم باید بتواند که رژیم غذایی مناسب را برای درمان بیماری‌های مختلف ارائه دهد و هم توانایی شناسایی مشکلات تغذیه جامعه را داشته باشد و سپس بر اساس مشکلات موجود، برنامه‌های غذایی لازم را طراحی، اجراء، نظارت و ارزشیابی کند. همچنین ارتقای ارزش غذایی مواد غذایی مانند کنسرو ، کمپوت و ... که در صنایع غذایی ایجاد می‌شود بر عهده کارشناس این رشته است.

در رشته تغذیه به رژیم درمانی،‌ اصول علم تغذیه، ارزش مواد غذایی و نحوه تغذیه مناسب برای حفظ سلامت بدن پرداخته می‌شود. اصول علم تغذیه بررسی می‌کند که چه فرآیندی روی مواد غذایی خورده شده، انجام می‌گیرد تا جذب یا دفع شود و رژیم درمانی نیز نوع رژیم غذایی لازم در بیماری‌های مختلف را مشخص می‌کند، چراکه در برخی از بیماری‌ها، بعضی از مواد غذایی باید حذف شده و یا بیشتر مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین ارجاع بیماران پس از تشخیص بیماری توسط پزشکان به متخصص تغذیه، به منظور تعیین رژیم غذایی با توجه به نوع بیماری و داروهای تجویز شده ضروری است.

تغذیه عاملی با اهمیت در پیشگیری از بروز برخی از بیماری ها، ممانعت از پیشرفت بیماری ها و جزئی از دوره درمانی به شمار می‌رود. امروزه در تمامی سیستم های پیشرفته بهداشت و درمان جهان، توجه ویژه ای به این امر صورت می گیرد و از این طریق به کاهش عوارض و مدت بیماری، کاهش زمان بستری بیماران در بیمارستان، تقلیل هزینه های درمانی، افزایش کیفیت خدمات درمانی، افزایش رضایتمندی بیماران و نهایتاً ارتقاء سلامت جامعه، کمک شایانی به عمل می‌آید . 

كلینیک تغذیه مركز جامع توانبخشی هلال احمر با ارائه خدمات زیر در خدمت مددجویان است:

کلینیک آمپوتاسیون: در كلینیک آمپوتاسیون مرکز جامع توانخشی هلال احمر به بررسی بیمارانی که دچار قطع عضو شده‌اند در کنار متخصصان امر پرداخته می شود تا علت قطع عضو این بیماران که اغلب در اثر ابتلا به دیابت،گرفتگی عروق و سرطان است، مشخص شود به همین منظور مشاوره تغذیه در افزایش سطح آگاهی، کنترل وزن و بهبود شرایط جسمانی افراد بسیار کمک کننده است.

کلینیک استروک(سکته مغزی): از اواخر سال 1394 با هماهنگی با سایر بخش ها، کلینیکی مختص به بیماران دچار سکته مغزی تحت عنوان کلینیک استروک به صورت آزمایشی راه اندازی شد و کلینیک تغذیه نیز در کنار سایر همکاران به بهبود شرایط جسمانی بیماران پرداخت. کلینیک مذکور از خرداد ماه 1395 به صورت رسمی کار خود را آغاز کرده و به ارائه خدمات می پردازد.

خدمات عمومی:همچنین به شكل اختصاصی در مركز جامع توانبخشی هلال احمر واحد كلینیك تغذیه با برخورداری از ترازوی بزرگسالان، ترازوی كودكان، ترازوی ویلچری ویژه معلولان، قدسنج، فشارسنج، دستگاه بادی آنالایزر(تعیین درصدچربی) و براساس شاخص های آنتروپومتری (تن سنجی: قد‏‏‏‏/ وزن/ اندازه دور شكم، تعیین درصد چربی بدن و....) هر فرد، نوع بیماری، داروهای مصرفی و با در نظر گرفتن تداخلات دارو و غذا‏، حساسیت فرد به موادغذایی، گرفتن شرح حال كامل از مراجعه كننده و نوع غذای مصرفی فرد در طول روز رژیم فرد تنظیم می‌شود. سپس بر اساس شرایط هر فرد نكات تغذیه‌ای لازم نیز به وی ارائه و طبق شرایط هر مراجعه كننده زمان مراجعه بعدی وی مشخص می‌شود.

در این کلینیک همچنین مشاوره تغذیه و رژیم درمانی برای افراد دارای اضافه و كمبود وزن، زنان باردار و شیرده،كودكان و نوجوانان، افراد مبتلا به بیماری های متابولیك مانند (دیابت، فشارخون، چربی خون، كم كاری و پركاری تیروئید، سلیاك و...)، بیماری های كلیوی، بیماری های گوارشی و.... ارائه می شود.


١٣:٠٢ - چهارشنبه ٢٣ اسفند ١٣٩٦    /    عدد : ١٠٥٤٥٠    /    تعداد نمایش : ٨٨٥


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج