زوج کوهنورد هلال‌احمر لرستان از عشق خدمت به همنوعان در کوهستان می‌گویند: عشق، خطر نمی‌شناسد

علی و فاطمه جانبزرگی در کودکی پیچ و خم های کوهستان را بلد شدند و اینک در عنفوان جوانی با خدمت به همنوعان گرفتار از حوادث، در مواقعی که کوه‌ها خشمگین بر آدمیان می غرند، درس پس ‌می دهند تا دین خود را به آدمی ادا کنند‌‌.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر به نقل از باشگاه خبرنگاران داوطلب استان لرستان؛ عشق، خطر نمی شناسد، بزرگ‌و کوچک‌نمی‌شناسد کافی است عشق بیاید تا آدمی آماده قدم گذاشتن در هر راهی شود و برای رسیدن به هدف، کوهستان و کولاک و سرما چون پلی شود برای وصال به یار.

خانواده جانبزرگی یکی از این خانواده های عاشق پیشه هستند که سال‌هاست چند نسل آنها در کوهستان مشق عشق می کنند و داوطلبانه در خدمت جمعیت هلال احمر لرستان هستند. این خانواده ورزشی از پدر و مادر گرفته تا فرزندان ساکن ازنا بوده و در تمامی حوادث کوهستانی منطقه اشترانکوه از جان مایه می گذارند.

فرزند پسر این خانواده آقای علی جانبزرگی با درجه ایثار از سال ۱۳۸۹ فعالیت داوطلبانه خود را آغاز کرد. دلداگی این خانواده به کوهستان تا بدانجاست که علی پس از آشنایی با همسر خود در کوهستان و بنای سنگ زندگی، نوعروس را به عضویت جمعیت هلال احمر درآورد تا دوشادوش هم صخره ها و راه‌های پرفراز و نشیب کوهستان را هموار نمایند.

تازه عروس؛ فاطمه جانبزرگی و داماد با طی کردن دوره های مختلف، عضو تیم امداد و نجات کوهستان جمعیت هلال احمر شهرستان ازنا شدند و پا به پای هم در قله های اشترانکوه صعود می‌کنند و آمادگی های لازم را جهت انجام عملیات‌های امدادی و کمک به همنوعان کسب می‌کنند.

در کوهستان علاوه بر جسم، روح آدمی هم ‌ورزش می‌کند

در گفت‌وگو با این زوج کوهستانی، علی در ابتدا صحبت خود را آغاز کرد: من به عنوان عضو کوچکی از خانواده بزرگ امداد و نجات کوهستان جمعیت هلال احمر لرستان، شهرستان ازنا، چندین سال است مشغول خدمت در این عرصه هستم.

 

عمده فعالیت شما در چه زمینه ای است؟

همانطور که می دانید، عمده فعالیت ما منطقه اشترانکوه است بخاطر موقعیت جغرافیایی و مهم بودن این کوه و تردد نسبتا زیاد در آن، اتفاقات زیادی در آنجا رخ می دهد لذا تمام امدادهای کوهستانی منطقه اشترانکوه توسط تیم امدادونجات ازنا پوشش داده می شوند.

 

قله هایی که با هم به عنوان زوج کوهستانی امداد و نجات کوهستان فتح کرده اید کدامند؟

به کل قلل اشترانکوه صعود داشته ایم همچنین دو ماه اخیر صعودی به قله زمستانه کولجنو داشتیم، و قله سفیدکوه، قله لجور اراک از جمله مهمترین ها بوده اند.

 

شیرین ترین خاطره ای که از کوهستان دارید چه بوده است؟

در کوهستان علاوه بر جسم، روح آدمی هم ‌ورزش می‌کند مخصوصا زمانی که در اوج قله باشی و ناخودآگاه این بیت شعر زمزمه‌ می‌شود: چه زیبا لحظه ای نیک‌است/ خدا اینجا چه نزدیک ‌است، همه حضورها و بودن ها در کوهستان خاطره هستند که زندگی‌ من را تشکیل می دهند مخصوصا مواقعی که بتوانیم کاری انجام دهیم و جانی را از حادثه بزرگی حتی مرگ نجات دهیم با هیچ زبانی قابل وصف نیست و زمانی‌که امدادی انجام‌می شود و طرف صحیح و سالم برمی‌گردد و درکنار خانواده ش قرار می‌گیرد بهترین احساس است که وصف ناشدنی است‌.

 

چه برنامه ای برای آینده دارید؟

در حال حاضر گرفتن مدارک فدراسیونی و هلال احمری اهداف مهمی هستند که در پی آنها هستم، ‌چه در کار تجربی و کسب تجربه چه کسب مدارک امدادی کوهستان، که بتوانیم به عنوان عضو کوچکی در گوشه ای از این قسمت فعالیت کنیم.

 

در پایان اگر صحبتی دارید بفرمایید.

دوست دارم در تمامی عملیات های امدادی همسرم نیز کنارم حضور داشته باشد علیرغم اینکه در پشتیبانی عملیات هایی از جمله عملیات بهمن کول جنو، عملیات سیلاب و زلزله هم حضور فعال داشته است.

فاطمه جانبزرگی متولد۱۳۷۵ که دوشادوش همسرش در کوهستان‌ها انسانیت را دنبال می کند، گفت: کوهستان بهترین لذت را برای من دارد، به گفته یکی از بزرگان کوهنوردی ورزش ما نیست، باور ماست، روش زندگی ماست و ما صعود می‌کنیم تا از خویش فراتر رویم نه اینکه در خود فرو غلطیم...

او می‌گوید: همسرم علی متولد ۱۳۷۱ است که از بچگی کوهنوردی می کرده، در سال ۱۳۸۹ وارد امدادونجات کوهستان جمعیت هلال احمر شده است و خودم در سال ۱۳۹۱ به خدمت هلال احمر درآمدم.

خانم جانبزرگی افزود: سال ۹۴ با همسرم آشنا شدم و به صورت جدی و البته عاشقانه فعالیت جدی خود در جمعیت را ادامه داده ام.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد: گرفتن مدارک امدادی و فدراسیون کوهنوردی را به صورت جدی دنبال می‌کنم و در صورت امکان به دنبال مربیگری هستم و در این زمینه از هیچ کوششی فروگذار نخواهم بود‌.

داستان، داستان دلدادگی است. کوهستان با آن قله های برافراشته و استوارش قصه ها دارد که برای شنیدنش باید شیدا بود. زوج جوان هلال احمر استان لرستان،‌ شهرستان ازنا از آن دسته جوانانی هستند که ندای کوهستان را شنیده و به آن لبیک‌ گفته اند.

علی و فاطمه جانبزرگی در کودکی پیچ و خم های کوهستان را بلد شدند و اینک در عنفوان جوانی با خدمت به همنوعان گرفتار از حوادث، در مواقعی که کوه‌ها خشمگین بر آدمیان می غرند، درس پس ‌می دهند تا دین خود را به آدمی ادا کنند‌‌.

زهرا جعفری
تهیه کننده:

زهرا جعفری

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *