به گزارش پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلال احمر؛ پیمان صابریان در پاسخ به این سوال گفت: بستگی دارد که هنگام مواجهه با انتشار مواد شیمیایی در فضای باز باشیم یا بسته؟ اما به طور کلی هرگاه در هر محیطی دچار علائمی چون خارش، قرمزی و التهاب پوست شدید، در صورت امکان ابتدا سعی کنید با آرامش محیط را ترک کنید و پس از خروج از محیط اگر امکان آن را دارید لباسهای خود را عوض کنید و البسه آلوده را در داخل پلاستیک قرار داده و کیسه را محکم ببندید.
او ادامه داد: در صورت سوزش چشم و یا اشک ریزش، چشمان خود را با آب تمیز و ولرم بشوییم و اگر از لنز چشمی استفاده میکنیم، آن را سریعا از چشم خارج کنید.
صابریان در ادامه درباره اقدامات ایمنی هنگام انتشار مواد شیمیایی در محیطهای بسته گفت: هنگام خروج از محیط بستهای که در آن عوامل شیمیایی منتشر شدهاست، چراغها، لوازم برقی و سیستمهای گرمایشی، سرمایشی و سیستمهای تهویه را خاموش کنید.
او افزود: در و پنجره محل آلوده را ببندید و به توصیههای نیروهای امدادی گوش کنید و پس از رسیدن به محیط باز در صورت امکان در جهت خلاف باد حرکت کنید.
صابریان در ادامه گفت: اگر در هنگام انتشار مواد شیمیایی در محیط باز بودید هر چه سریعتر خود را به خانه یا ساختمان عمومی نزدیک برسانید و تا زمانی که مسئولان اعلام نکردند آنجا را ترک نکنید و در هنگام ماندن در محیط امن درها و پنجرهها را ببندید. همچنین تجهیزاتی که هوا را از بیرون به داخل میکشد مثل دستگاههای تهویه را خاموش کنید و از شومینه استفاده نکنید.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری هلال احمر گفت: اگر احساس کردید امکان ورود عامل شیمیایی به صورت گاز یا بخار به داخل ساختمان وجود دارد، تمام درزهای اتاق را ببندید و یک پارچه چند لایه یا حوله را روی بینی و دهان خود بگذارید.
او مجددا تاکید کرد: اگر بیرون هستید و نمیتوانید وارد فضای امن شوید، در جهت مخالف باد حرکت کنید.