امروز سه شنبه  ۱۴ آذر ۱۴۰۲
مانور بزرگ هلال احمر در فرودگاه سپهر دختران امدادگر گل کاشتند

آیسا، فائزه و دیگران

در آخرین روز هفته هلال امسال، مانور بزرگ امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر با حضور نیروهای امداد و نجات، تجهیزات و ماشین‌آلات در فرودگاه سپهر تهران برگزار شد تا سازمان امداد و نجات توان و قدرت رویارویی‌اش را هنگام بروز حوادث و بلایای طبیعیبه نمایش بگذارد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت هلال‌احمر به نقل از فاطمه عسگری‌نیا از شهروند؛ محمودی، رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر، در مراسم آغاز این مانور بزرگ به توان چشمگیر امدادگران و نجاتگران جمعیت هلال احمر در حوزه امدادرسانی به حادثه‌دیدگان اشاره کرد و گفت: «نجاتگران هلال احمر ایران در آزمون بزرگ زلزله ترکیه و سوریه به دنیا نشان دادند که از توان و قدرت بالایی در رویارویی با حوادث برخوردارند و با نمایش این قدرت در امدادرسانی به حادثه‌دیدگان در آوارهای سخت و بزرگ شهرهای این دو کشور توانستند تحسین جهانیان را همراه خود کنند.»

به‌گفته او، آوارهای به‌جا‌مانده از زلزله ترکیه به حدی گسترده و خطرناک بود که کمتر تیمی از تیم‌های امدادی حاضر در مناطق جرأت عبور از آنها و جست‌وجو و نجات زلزله‌زده‌ها را داشتند، اما تیم‌های امدادی ما با از‌ خودگذشتگی و شجاعت فراوان نشان دادند که در وقت نیاز، حتی از جان مایه می‌گذارند و برای نجات جان انسان‌ها از هیچ تلاشی فروگذار نیستند: «ما از این حادثه درس‌های بزرگی گرفتیم که مهم‌ترینش تجهیز خود به امکانات امداد و نجات به‌روز و آمادگی نیروها برای رویارویی با چنین حوادثی است. به همین منظور، همه تلاش خود را به‌ کار گرفته‌ایم تا با خرید امکانات و تجهیزات به‌روز طی ۶ ماهه اول امسال، شهریور ماه امسال در مانوری وسیع‌تر، توان امدادی خود را به نمایش بگذاریم.»

او تأکیدکرد: «امدادرسانی در حوادث به تنهایی امکان‌پذیر نیست و همگرایی همه نیروهای امدادی را می‌طلبد. بنابراین، ما هم معتقدیم همگرایی اعضای ستاد بحران و آشنایی آنها با تاکتیک‌های امدادی هر حوزه، سرعت امدادرسانی در حوادث را بیشتر و حصول نتایج را برای ما در این مواقع بهتر خواهد کرد.»

ساعت 9 صبح دیروز، جمعه، سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر بخش قابل‌توجهی از نیروهای امدادی و نجاتگرش را به همراه تیم‌های لجستیک به منطقه نظامی فرودگاه سپهر آورده بود تا در فضایی مناسب توان امدادی خود را در زمان بحران‌ها به نمایش بگذارد. همه تیم‌های حاضر در گوشه‌ای از محوطه مشغول آماده شدن بودند؛ از نیروهای امداد و نجات گرفته تا تیم‌های تجسس. مانور با پرواز بالگردها برای امدادرسانی به مردم زلزله‌زده در منطقه فرضی شرق تهران آغاز شد و دقایقی بعد اقلام امدادی در منطقه زلزله‌زده تخلیه شد. بعد از تخیله اقلام امدادی در این منطقه صعب‌العبور حالا نوبت نیروهای امدادی بود که توان و آمادگی‌شان را به نمایش بگذارند. از آنجا که زلزله فرضی در یک منطقه صعب‌العبور اتفاق افتاده بود،لازم بود تا تیم‌های امداد هوایی قبل از نیروهای امداد زمینی در منطقه حاضر باشند. هنر و تبحری که تیم‌های امدادی در این مانور از خود نشان دادند مربوط به مهارت فرود سریع از بالگرد در مناطق زلزله‌زده بود؛ عملیاتی که برای نخستین بار در این مانور از آن رونمایی شد و قرار است از این پس در ماموریت‌های مشابه مورد استفاده قرار گیرد.

درخشش بانوان امدادگر در فرود سریع از بالگرد

نکته قابل‌توجه در اجرای این شیوه امدادی، حضور بانوان امدادگر در این عملیات بود.کسانی که پا‌به‌پای مردان، با دل و جرأت فراوان، فرود سریع از بالگرد را در ارتفاع 15 تا 20 متری انجام دادند.آیسا، 26 ساله، یکی از بانوان امدادگر حاضر در این عملیات بود: «خیلی خوشحالم در این ماموریت که برای نخستین بار در کشور به‌صورت آزمایشی اجرا شد، ما بانوان امدادگر هم فرصت پیدا کردیم توان و مهارت‌هایمان را به نمایش بگذاریم.»

او 8 سال است که عضو داوطلب جمعیت هلال احمر است و در پایگاه کوهستان شمیرانات مشغول به فعالیت‌های امدادی است: «عشق و علاقه من به هلال احمر یا همان لباس‌ قرمزها از زمان زلزله بم در من زنده شد. آن‌وقت‌ها سن و سالی نداشتم، اما لباس‌قرمزها برای من قهرمان بودند. همین که به مقطع دبیرستان رسیدم، وارد کانون جوانان هلال احمر شدم و بعد از آن در کانون‌های دانشجویی فعالیتم را ادامه دادم.»

آیسا با بیان اینکه برای نخستین‌بار است در ایران خانم‌ها کار فرود سریع از بالگرد را انجام می‌دهند به «شهروند» می‌گوید: «هم‌اکنون 3 بانوی امدادگر هستیم که این کار را انجام می‌دهیم و امیدوارم همه بانوان امدادگران بتوانند توان و اراده خود را در حوزه امدادونجات به نمایش بگذارند و از این توان در مسیر کمک به نجات جان انسان‌ها استفاده کنند.»

«فائزه عنبرستانی» هم یکی دیگر از بانوان امدادگری است که در این مانور آیسا را همراهی می‌کند. او هم سابقه فعالیت داوطلبانه‌ 7 ساله را در هلال احمر دارد: «حضور بانوان امدادگر در این ماموریت حکایت از توجه ویژه به نقش زنان امدادگر در ماموریت‌های امداد و نجات دارد.»

او و سایرین بعد از اینکه فرود سریع از بالگرد را تجربه کردند، مشغول آماده‌ تدارک دیدن اردوگاه اسکان اضطراری برای زلزله‌زده‌ها شدند: «یکی از مهم‌ترین رسالت‌های ماسرعت عمل در ایجاد آرامش در منطقه و برپا کردن اردوگاه‌های اسکان اضطراری است. ما سعی می‌کنیم آمادگی و توان سازمان امداد و نجات را در این بخش به نمایش بگذاریم.»

محک خوردن توان امدادی در مانورها

«مصطفی عباسی»، امدادگر سازمان امداد و نجات، هم با راهنمایی امدادگران سعی می‌کند سرعت تیم‌های عملیاتی را بیشتر کند. او از کارکشته‌های حوزه امداد و نجات است و در ماموریت‌های امدادی مختلفی شرکت کرده: «در همه ماموریت‌های امداد و نجات، امدادگران و نجاتگران با جان و دل حاضر می‌شوند و از جان مایه می‌گذارند. سرعت عمل رمز موفقیت تیم‌های امدادی است و ما سعی می‌کنیم در چنین مانورهایی سرعت عمل بچه‌ها را بالا ببریم.»

به‌گفته او، در برگزاری این مانورهای امدادو نجات هم توان و آمادگی سازمان امداد و نجات محک می‌خورد و هم تیم‌ها را برای رویارویی با حوادث آماده‌تر می‌کند. عاشق کارش است و معتقد است آنچه او را در این بخش ماندگار کرده همین عشق و علاقه و حس خوبی است که از نجات جان یک نفر در وجودش احساس می‌کند: «این حس هیچ وقت تمام‌شدنی نیست.»

سگ قهرمان ایران

همین طور که امدادگران در منطقه زلزله‌زده فرضی مشغول امددرسانی به حادثه‌دیدگان هستند، گروهی دیگر در ماموریت فرضی تعریف‌شده برای این مانور مشغول پیدا کردن فرد گمشده‌ای در مناطق جنگلی‌اند، آن هم با حضور تیم‌های آنست و استفاده از دستگاه‌ها و تجهیزات زنده‌یاب. در میان این تیم که البته همه از خوشنام‌ها هستند، «گورا»، سگی که 11نفر را از زیر آوار زلزله سوریه پیدا کرد، حسابی به چشم می‌آید. مربی گورا «محمد شاهرخیان» است، کسی که 7 سال است عاشقانه و داوطلبانه در امداد و نجات هلال احمر فعالیت دارد: «وقتی گورا موفق شد 11 نفر را از زیر آوارهای زلزله سوریه پیدا کند، مردم عاشقش شده بودند. وقتی هم که فهمیدند گورا از تیم امداد و نجات ایران است با ایرانی‌ها برخورد مهربانانه‌تری داشتند و او را سگ قهرمان ایران صدا می‌زدند.»

گورا و محمد به محض رسیدن به مناطق زلزله‌زده سوریه کار جست‌وجو را آغاز کرده بودند: «در طول 10 روزی که آنجا بودیم، موفق شدیم 11 نفر را از زیر آوار پیدا کنیم.»

تیم‌های زنده‌یاب بعد از اینکه موفق می‌شوند امیرحسین، پسر مفقودشده در مناطق جنگلی و مرتفع، را پیدا کنند همگی با هم همراه با خودروی آرگو به پایین ارتفاعات می‌آیند.

امداد در کوهستان

درست است که ماموریت تیم‌های زنده‌یاب در این مانور تمام‌شده، اما تیم‌های امداد کوهستان در گوشه دیگری از منطقه مشغول نجات جان یک مصدوم کوهستان هستند. بالگرد برای نجات او خود را به بالاترین منطقه می‌رساند. امدادگران او را با «وینج» به داخل بالگرد منتقل می‌کنند. بعد از اینکه بالگرد به زمین می‌نشیند، حالا نوبت به بچه‌های تیم واکنش سریع تهران می‌رسد که به میدان بیایند و مصدوم را داخل آمبولانس قرار دهند تا به نزدیک‌ترین مرکز درمانی برسد.

بعد از عملیات امداد کوهستان، حالا نوبت به بچه‌های امدادگر جاده می‌رسد؛ کسانی که در ایام مختلف سال با ماموریت‌های دشوار زیادی روبه‌رو می‌شوند. برای اینکه امدادگران این بخش از مانور را طبیعی‌تر اجرا کنند، دو تن از همکارانشان آنها را همراهی می‌کنند؛ «حسین شعاعی» از پایگاه نظرآباد البرز و «منا جمشیدی» هر دو با گریم‌هایی که شده‌اند چیزی کم از مصدومان سخت حوادث ترافیکی ندارد. خودروهای آنها در تصادف فرضی نیاز به رها‌سازی‌ دارد و پس از آن، انتقال مجروح کاری استکه امدادگران و نجاتگران هلال احمری، مانند «امیربهادر اسماعیلی»، نجاتگر یکم هلال احمر البرز، و دوستانش خیلی راحت از پسش برمی‌آیند. امیربهادر علاوه بر فعالیت‌های داوطلبانه در هلال احمر، کمک پزشک‌یار در تیم‌های ورزشی هم است، اما می‌گوید عشق و علاقه‌ای که به این کار داوطلبانه دارد، قابل‌ قیاس با هیچ‌چیزی نیست.

ماموریت‌های امدادی تعریف‌شده برای امدادگران در این مانور بزرگ با سرعت عمل خوب و تبحر امدادگران و نجاتگران هلال احمر یکی‌ یکی انجام شد و در نهایت زحمات آنها مورد تقدیر رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر کشور قرار گرفت؛ امدادگرانی که عاشقانه و خالصانه در مسیری که قدم برداشته‌اند ایستاده‌اند و به قول رئیس جمعیت هلال احمر از سرمایه‌های ارزشمند هلال احمر هستند.

0
/
۱۴۰۲/۰۲/۲۳- ۲۱:۰۰
/
شنبه 23 اردیبهشت 1402 - 21:00
متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است
لینک کوتاه