امروز پنج شنبه  ۱۸ خرداد ۱۴۰۲

حدود 6500 خانه هلال در کشور فعال است

رئیس دفتر نمایندگی فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر در ایران گفت: در حال حاضر 6500 خانه هلال در کشور فعال است.

به گزارش روابط عمومی جمعیت هلال احمر استان یزد؛ عطا مرتضی محمد دورانی در مراسم افتتاح دوره آموزشی روسای خانه هلال استان یزد اظهار کرد: در سال گذشته سیل و خشکسالی و مهاجرین افغان در کشور را داشتیم و 13 هزار کمک اضطراری در ایران اتفاق افتاد.

وی تصریح کرد: وقتی با رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران صحبت می‌کردیم تاکید کردیم باید به خانه‌های هلال کمک کرد، در حال حاضر حدود 6500 خانه هلال در کشور فعال است، ایده این خانه‌های هلال در دنیا وجود دارد و بسیار جذاب است. جذاب ترین بخش هلال احمر در ایران خانه هلال است و آنچه اروپاییان فکر می‌کنند ما انجام داده ایم، خانه‌های هلال جامعه محور است و داوطلبین در خط مقدم حضور دارند.

وی خاطرنشان کرد: در عرصه بین الملل وقتی راجع به بلایای طبیعی صحبت می‌کنیم ایران رتبه ششم را دارد و هر سال شدت آن بیشتر می‌شود، فراوانی بلایای طبیعی در ایران، نقش خانه‌های هلال را به عنوان پاسخ دهنده‌های اولیه پررنگ می‌کند.

رئیس دفتر نمایندگی فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر در ایران اظهار داشت: موثرترین واحد در هلال احمر که می‌تواند به بلایای طبیعی پاسخ دهد خانه‌های هلال است. جمعیت هلال احمر و صلیب سرخ تلاش می‌کنند منابع مالی برای تجهیز خانه‌های هلال را در اختیار بگذارند، هدف این است که 38 هزار خانه هلال در ایران داشته باشیم و این منابع مالی عظیمی را می طلبد و امکان تجهیز آنها سخت است.

دورانی افزود: تلاش می‌کنیم حداقل امکانات آموزشی در اختیار داوطلبین قرار بگیرد و آمادگی لازم را داشته باشند، در سال گذشته دیدارها و بازدیدهای زیادی از مناطق داشتیم که تحت تاثیر بلایای طبیعی بودند.

وی تصریح کرد: تجاربی که از حضور موفق خانه‌های هلال داشتیم را به بسیاری از کشورها معرفی کردیم و توانستیم کمک مالی بگیریم و برای تجهیز و آموزش هزینه کنیم.

رئیس دفتر نمایندگی فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر در ایران بیان کرد: خانه‌های هلال هنوز به خوبی در عرصه بین‌الملل معرفی نشده و وظیفه ماست این خدمات را نشان دهیم. وقتی کشورهای بین المللی با نمونه‌های موفق خانه‌های هلال آشنا شوند می‌توانیم منابع مالی بیشتری را دریافت کنیم.

دورانی اظهار کرد: نقش اصلی فعالیت ها را داوطلبان برعهده دارند، ما نمونه‌های موفقی را در یزد دیده‌ایم، این تبادل تجارت می‌تواند بین خانه‌های هلال اتفاق بیفتد هر خانه هلال نقشه ای از تجربیات است و می‌تواند هر خانه جمعیتی را تحت پوشش قرار دهد. ما می‌توانیم این تجارب را منتقل کنیم، در این راستا نیازهای خانه‌های هلال باید احصا شود و دفتر ما به روی پیشنهادات داوطلبان باز است.

خانه‌های هلال دارای سه ضلع اجتماعی محور و آموزش و اقدامات داوطلبانه هستند

حسن فراهانی در مراسم دوره آموزشی روسای خانه هلال استان یزد با گرامیداشت صد و یکمین سال تاسیس جمعیت هلال احمر اظهار کرد: هلال احمر استان یزد برنامه‌های گسترده‌ای را از ایام عید در ارائه خدمات نوروزی به مسافران داشته‌اند و در هفته هلال نیز با برنامه‌های متعددی این ایام را گرامی داشتند که جای قدردانی دارد.

مشاور دبیرکل هلال احمر و رئیس خانه‌های هلال کشور افزود: در مورد دوره آموزشی روسای خانه هلال استان یزد تصریح کرد: تلاش هایی صورت گرفت تا این دوره مفید باشد، چنین دوره‌ای در استان‌های فارس و همدان برگزار شده و خروجی قابل توجهی داشته است. یکی از موضوعات مهم، مفهوم خانه هلال است، باید در ارتباط با گفتمان خانه هلال کار کنیم، خوشبختانه اساتید خوبی در این دوره آموزشی حضور دارند که می‌توانند به تبیین این موضوع بپردازند.

وی بیان کرد: جمعیت هلال احمر نهادی مردمی است و بیشتر اینکه به عنوان سازمان اداری و عملیاتی شناخته شود رویکرد اجتماعی و مردمی دارد و براساس مفهوم داوطلبی پایه گذاری شده است؛ این مفهوم بنیادی است که باید روی آن کار و فرهنگ سازی شود.

فراهانی گفت: خانه هلال جایی است که داوطلبان گرد هم جمع می‌شوند و به ارائه خدمات می‌پردازند و اولویت کار داوطلب توجه به کرامت انسان‌ها و توانمند سازی افراد و کاهش آسیب پذیری است. خانه هلال، کوچکترین واحدی است که در جمعیت هلال احمر برای گردهم آمدن داوطلبان راه‌اندازی شده است.

فراهانی بیان کرد: خانه‌های هلال دارای سه ضلع اجتماعی محور و آموزش و اقدامات داوطلبانه هستند، بعد اجتماعی خانه‌های هلال به معنای استفاده از ظرفیت جامعه است و این باعث شده در سطح فدراسیون بین المللی نیز این مدل کار مورد توجه قرار بگیرد، همچنین آموزش، پایه و اساس کارهای جمعیت است.

مشاور دبیرکل هلال احمر و رئیس خانه‌های هلال کشور عنوان کرد: ضلع دیگر نیز توجه به داوطلب و کارهای داوطلبانه است که تعاریف مختلفی در این عرصه وجود دارد و باید روی این مفاهیم کار کنیم. هلال احمر و حیطه داوطلبانه هر چه از ساختار اداری فاصله بگیرد و سطح داوطلبی و مردمی‌بودن خودش را حفظ کند موفق تر است، ما باید از ساختار اداری فاصله بگیریم و واحدهایی که به کمک مردم در محلات راه اندازی می‌شود را تسهیل کنیم.

مشاهده ۲۱۲
/
۱۴۰۲/۰۳/۰۲- ۱۶:۲۳
/
متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است
لینک کوتاه