به گزارش پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلالاحمر - سازمان جوانان، یکی از بهترین و کارآمدترین برنامه سازمان جوانان هلالاحمر، «آموزش مهارتهای امدادی» در قالب طرح دادرس و برگزاری المپیاد آماده در سطوح مختلف است که هر ساله این مسابقات به همت سازمان جوانان جمعیت هلال احمر و همکاری آموزش و پرورش سراسر استانها با حضور دختران و پسران دانش آموز دادرس برگزار میشود.
یازدهمین مرحله کشوری این دوره از مسابقات آماده به میزبانی استان فارس از ۱۷ لغایت ۲۵ شهریور در مرکز آموزش عالی شهید مطهری دانشگاه فرهنگیان با حضور ۱۲۰۰ دانش دادرس آموز به همراه سرپرست و مربیان خود و قضاوت ۴۰ داور دادرس برگزار شد.
در روز پایانی این دور از رقابت ها و برگزاری مسابقه نهایی، دانش آموزان دادرس دختر از ۲۸ استان سراسر کشور تجربه حضور خود را روایت کردند و رضایت مندی آنها از تجربه حضور در این دوره از مسابقات که به صورت عملی کلیه آیتم های آموزشی توسط مربیان و داوران برتر و برجسته طرح دادرس ارائه میشد، بسیار مشهود بود.
حضور دانش آموزان دختر دادرس با فرهنگ و قومیت های مختلف در این مسابقات تنها یک شعار داشت" با هم برای کمک به یکدیگر ".
نجات جان بانوی جوان توسط دانشآموز دادرس هلالاحمر
در حاشیه این مسابقات یکی از دانش آموزان دادرس شرکت کننده در این رقابت ها از استان کرمانشاه روایتی از نجات جان یکی از همسایگان را تعریف کرد.
مائده رضایی که دانش آموز مقطع هشتم از شهرستان پاوه استان کرمانشاه است، میگوید: سال گذشته یکی از فرزندان همسایه پریشان و وحشتزده به درب خانه مان آمد و گفت مادرش بیهوش شده است که با حضور در منزل آنها ابتدا ارزیابی اولیه مصدوم را انجام دادم و باتوجه به اینکه مصدوم بدون تنفس و ضربان قلب بود، عملیات احیای قلبی و ریوی را تا قبل از رسیدن نیروهای اورژانس انجام دادم که این اقدام منجر بهبودی وی شد.
این دانش آموز دادرس،گفت: با برگزاری دورههای آموزش امداد و نجات در مدرسه و شرکت در طرح دادرس ترغیب شدم تا کلیه مباحث آموزشی مهارت های امدادی را چه در آیتم تئوری و چه عملی فرا بگیرم و بتوانم در هنگام وقوع حوادث به دیگران کمک کنم.
رضایی خاطر نشان کرد: با اتمام این دورهها و گذراندن آزمونهای کتبی در مراحل شهرستانی و استانی طرح دادرس، در مرحله مسابقات کشوری حضور یافتم که تجربه حضور در این دوره با آموزش هایی که از سوی مربیان و داوران طرح دادرس ارائه میشود برایم بسیار جذاب وآموزنده است.
مسابقات جانبی ، آیتم جذاب برای دانش آموزان دادرس
یکی از اعضای تیم دادرس استان قزوین در این مسابقه از حضور و شرکت در کلاس های آموزش مهارت های امدادی طی ۸ ماه سخن میگوید.
یگانه محمدی اظهار کرد: در سال گذشته بود که با حضور یکی از امدادگران جمعیت هلال احمر در مدرسه بود که با طرح دادرس آشنا شدم.
وی گفت: پس از تدریس مهارت های امدادی توسط این امدادگر مرحله به مرحله در مسابقات شرکت داشتم تا بتوانم در مسابقات کشوری آماده حضور بیایم.
این عضو تیم دادرس استان قزوین از تجربه حضور خود در این دوره از مسابقات با ابراز علاقه بیشتر به بخش مسابقات جانبی، میگوید: شرکت و فراگیری آموزش این بخش که مهارت های پازل بافی، الوار چینی و گره زنی را شامل میشود برایم بسیار جذاب بود .
محمدی همچنین در مرحله پایانی این دوره از رقابت ها که مسابقات نهایی برگزار میشود، سطح مسابقات را بسیار بالا ارزیابی کرد و گفت: رقابت زیادی در میان دانش آموزان دادرس وجود داشت.
ارائه آموزش ها در یک محیط واقعی بسیار کاربردی بود
نارنین فاطمه رویان از استان کرمان دیگر دانش آموز دادرس شرکت کننده در این مسابقات بود و وی از رضایتمندی ارائه آموزش ها توسط مربیان در این دوره از مسابقات سخن گفت.
وی که دانش آموزان مقطع تحصیلی هشتم است، بیان کرد: آموزش دوره عملیات های امدادی را در مدرسه که توسط یکی از اعضا هلال احمرتدریس میشد، فرا گرفته است.
این دانش آموز دادرس خاطر نشان کرد: ارائه آموزش های امدادی در مرحله عملی و در یک محیط واقعی بسیار کاربردی بوده است.
مسابقات جانبی مهیج و پر رقابت بود
آینا ساجدی دیگر دانش آموز دادرس مقطع تحصیلی هشتم شرکت کننده در این مسابقات بود و وی در خصوص حضور و تجربه خود در این رقابت ها اظهار کرد: از مهر ماه سال گذشته با حضور عضو امدادگر جمعیت هلال احمر آموزش های هشت آیتم محوری همچون اطفا حریق، حمل مصدوم ، احیای قلبی ریوی و ... تدریس شد.
ساجدی اضافه کرد: باتوجه به اینکه آموزش ها در سطح مدارس در فضای بسیار محدودی انجام میشود اما ارائه آموزش ها و حضور در این فضای بزرگ تجربه بهتری بود.
برگزاری مسابقات در فضای بزرگ بسیار متفاوت بود
فاطمه زهرا پولادی که دانش آموز دادرس مقطع هشتم است، افزود: از مهر ماه سال گذشته در سطح مدرسه دوره مهارت های امدادی و آشنایی باطرح دادرس را فرا گرفته است.
وی خاطر نشان کرد: تمام مهارت های امدادی از سوی عضو جمعیت هلال احمر به شکل تئوری و عملی و به صورت هفتگی به هر یک از دانش آموزان 14 نفره تیم دادرس آموزش داده میشد.
مشارکت همه دانش آموزان دادرس در یک آیتم
فاطمه شجاعی عضو تیم دادرس دختران از استان خوزستان آیتم اطفای حریق را بخش دشوار این مسابقه می داند و میگوید: بیش از یکسال است که مهارت های امدادی در مدارس برای اعضای تیم دادرس تدریس میشود اما تجربه مباحث عملی آموزش داده شده در این فضا با فضای مدرسه بسیار متفاوت بود و اجرای آیتم اطفا حریق بخش دشواری است که به همکاری و مشارکت کلیه اعضا تیم نیاز دارد.
قدردانی دانش آموزان دادرس از سازمان جوانان جمعیت هلال احمر
گفتنی است در این مسابقات آنچه که بسیار حائز اهمیت بود، رضایتمندی بیشتر دانش آموزان از انتخاب فضای برگزاری مسابقات به دلیل بزرگ بودن این مکان بود.
برآیند نتایج پرسش و گفت و گو با دانش آموزان دختر دادرس حاکی از آن بود که دانش آموزان به دلیل اینکه در مدرسه ممکن است با فضای کوچکی به جهت اجرای تمرینات عملی مهارت های امدادی مواجه باشند، اما با حضور در این فضای بزرگ و اجرای تمرینات در سایت های طراحی شده به شکل واقعی، تجربه متفاوت و بسیار خوبی را کسب کردند که در این خصوص مراتب قدردانی و رضایت خود را از سازمان جوانان جمعیت هلال احمر ابراز داشتند.
در ادامه نیز مارال امانی دانش آموز دادرس از استان خراسان شمالی درباره برخورد خوب عوامل اجرایی سازمان جوانان جمعیت هلال احمر در اردوگاه سخن گفت و افزود: با توجه به جمعیت بسیار زیاد دانش آموزان دادرس در محل برگزاری مسابقه اما میزبانی و پاسخگویی عوامل اجرایی سازمان جوانان بسیار خوب بود.
این دانش آموز بیان کرد: در روز برگزاری مسابقات شرایط لازم برای برگزار یک مسابقه خوب و پر نشاط فراهم شده بود.
فاطمه تابا از استان کهگیلویه و بویر احمد، معصومه صلاحه از استان همدان و آیسا عسکری و هستی هماوردی از ایلام از دیگر دانش آموزاندادرس شرکت کننده در یازدهمین مرحله کشوری مسابقات آماده بودند که از سازمان جوانان جمعیت هلال احمر و میزبانی استان فارس دربرگزاری این دوره از رقابت ها قدردانی داشتند.
یادآور میشود در یازدهمین مرحله کشوری مسابقات آماده، علاوه بر سنجش و آموزش مهارت های امدادی، برنامههای فرهنگی از سوی هراستان اجرا شد که برپایی نمایشگاههای صنایع دستی، فرهنگی و مذهبی، توزیع بروشورهای عفاف و حجاب، حفظ محیط زیست، معرفی اماکن گردشگری و تاریخی هر شهر در قالب چاپ پوستر و حضور دانش آموزان دادرس برخی از تیم ها در زمانهای خارج از برگزاری مسابقات با لباس و پوشش محلی از جمله آنها بود.