امروز سه شنبه  ۳۱ تير ۱۴۰۴

توصیه‌هایی برای سلامت روان در زمان جنگ

هنگام جنگ، مردم علاوه بر اینکه خود را در میانه‌ درگیری‌ها می‌بینند، با سیل اخبار نیز احاطه می‌شوند. تاثیر اخبار جنگ بر سلامت روان چیست و چگونه با آن مواجه شویم تا ضمن اطلاع از آخرین خبرها، از سلامت روان خود نیز محافظت کنیم؟

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت هلال احمر؛ افسردگی، اضطراب و مشکلات روان‌تنی مانند بی‌خوابی، شایع‌ترین آثار جنگ بر افراد است. یکی از گروه‌های مستعد پیامدهای منفی سلامت روان در جنگ غیرنظامیانی هستند که اخبار و تصاویر جنگ را از طریق رسانه‌ها دنبال می‌کنند. در اینجا به نقل از شبکه خبری «ان‌پی‌آر» راهکارهایی برای مواجهه با اخبار در دوران جنگ آورده شده است:
1- کمتر در معرض اخبار و تصاویر ناراحت‌کننده قرار بگیرید: قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض تصاویر و اخبار جنگ تاثیر منفی بر سلامت روان می‌گذارد. وقتی تیترهای اصلی روز را بخوانید، برای 5 تا 6 ساعت آینده اطلاعات کافی خواهید داشت، زیرا اخبار معمولا به صورت چرخه‌ای عمل می‌کنند. بالا و پایین کردن بیشتر صفحه چیزی به اطلاعات شما اضافه نمی‌کند و فقط بار عاطفی روی شما ایجاد می‌کند. تماشای اخبار و تصاویر جنگ سیستم عصبی را در حالت جنگ یا گریز (fight-or-flight mode) قرار می‌دهد. در این حالت هورمون‌های استرس در بدن ترشح می‌شود. ممکن است ضربان قلب تندتر و توجه فرد به آنچه ممکن است خطرناک باشد، جلب ‌شود. مثلا در حالی که خطری فوری فرزندان شما را تهدید نمی‌کند، به‌شدت نگران امنیت آنها می‌شوید. اگر هنگام استفاده از شبکه‌های اجتماعی در این حالت ذهنی هستید، ممکن است در چرخه‌ای مضر گرفتار شوید: گشتن بی‌پایان میان پست‌ها به دنبال محتوای منفی.
2- داوطلب شوید: خشم، ناامیدی، ترس و اضطراب همگی انرژی دارند. این دفاع‌ها در درون ما ایجاد شده‌اند تا ما را برای واکنش جنگ یا گریز آماده کنند. آنها انرژی ما را تحریک می‌کنند تا ما را از خطر دور کنند. آن انرژی را به چیزی سازنده تبدیل کنید. به جای اینکه به تماشای تصاویر ناراحت‌کننده در شبکه‌های اجتماعی ادامه دهید، به دنبال راه‌هایی باشید که کمک کنید: داوطلب شوید، کمک مالی کنید یا دیدگاه خود را به مقامات انتقال دهید.
3- به بدن خود توجه کنید: هنگام دنبال کردن اخبار جنگ به بدن خود توجه کنید. ما حسگرهای خوبی در درون‌مان داریم. وقتی احساس ناامیدی و خشم می‌کنید و اضطراب‌تان بیش از حد بالاست، وقت آن است که دست از این کار بردارید.
4- از همه جوانب ماجرا مطلع شوید. این می‌تواند به شما کمک کند دیدگاه متعادل‌تری در بحران داشته باشید: کنترل آنچه را در معرض آن قرار می‌گیرید، در دست بگیرید و مطمئن شوید که اخبار خود را از منابع معتبر دریافت می‌کنید. اجازه ندهید احساسات شما دستکاری شود و مانند یک ابزار مورد استفاده قرار گیرد.
5- توجه خود را به مسیر دیگری معطوف کنید: اگر تماشا نکردن محتواهای مربوط به جنگ برایتان دشوار است، برنامه‌های شاد یا چیز دیگری که از آن لذت می‌برید مانند برنامه‌های ورزشی، مستند طبیعت یا  مربوط به غذا تماشا کنید.
6- روی برنامه‌های روتین خود تمرکز کنید: همان کارهایی را که قبلا انجام می‌دادید، انجام دهید. نگذارید احساسات‌تان در مورد جنگ شما را منزوی کند. با خانواده وقت بگذرانید و ورزش کنید. به خصوص ورزش‌های هوازی که روش خوبی برای کاهش استرس و ناامیدی است. (ورزش‌های هوازی با افزایش ضربان قلب و تنفس، به بهبود عملکرد قلب و ریه‌ها، افزایش استقامت بدنی و کاهش وزن کمک می‌کنند.)
7- به احساسات خود توجه کنید و از دیگران کمک بگیرید: وقتی احساس استرس و اضطراب دارید، به آن توجه کنید. با افرادی که شما را درک می‌کنند و می‌توانند با شما همدلی کنند، صحبت کنید. در صورت نیاز از کمک حرفه‌ای بهره‌مند شوید./مترجم: فرشته کیانی

0
/
۱۴۰۴/۰۴/۲۲- ۱۳:۴۳
/
متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است
لینک کوتاه