logo

جمعه 03 مهر 1405

اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملّی و امنیّت ملّی flag
  • تاریخ انتشار : 1402/02/07 - 13:52
  • تعداد بازدید : 2
  • تعداد بازدیدکننده : 2
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به بهانه تقدیر دولت ترکیه از تلاش امدادگران ایرانی

«مبادا» همین امروز است

«روز مبادا» در آمادگی در برابر بحران همین امروز است، همین لحظه‌ای که در حال گذر است و معلوم نیست چند ثانیه بعد از آن چه رخدادی انتظارمان را می‌کشد. پس بهترین زمان برای استفاده از درس‌آموخته‌های حوادث و بلایا هم همین حالاست.

مرضیه موسوی- شهروند آنلاین؛
1- «بشردوستی» در تمام دنیا ادبیاتی مشترک دارد. کاستن از درد و رنج انسان‌ها، تکریم و احترام به انسان‌ها، تلاش برای صلح پایدار و حمایت بی‌چون و چرا از سلامت انسان‌ها ارزش‌هایی پذیرفته‌شده در هر کشوری است؛ اهدافی که جمعیت‌های ملی عضو فدراسیون بین‌المللی و صلیب‌سرخ آن را سرلوحه برنامه‌ها و فعالیت‌های خود قرار می‌دهند. وظایف تعریف‌شده بر اساس همین اهداف است که هنگام وقوع یکی از بزرگ‌ترین زمین‌لرزه‌های قرن در کره‌زمین، درست در بیخ گوش گربه ایران، تیم‌های امدادی و عملیاتی به داد مردم ترکیه و سوریه می‌رسند و مردم با وجود همه مشکلات و چالش‌های معیشتی، کمک‌های انسان‌دوستانه خود را روانه شهرهای حادثه‌دیده می‌کنند.
حدود 100 کشور عضو فدراسیون صلیب‌سرخ، با وقوع زمین‌لرزه 7.8ریشتری ترکیه و سوریه راهی مناطق متاثر شدند. اما این هلال‌احمر ایران بود که از دولت ترکیه نشان فداکاری را دریافت کرد؛ قدردانی که به تخصص و مهارت تیم‌های عملیاتی اشاره داشت و امدادرسانی اعضای هلال‌احمر ایران، از جان و دل.
2- «بسوزد پدر تجربه!» این اشاره غیرمستقیمی است که اغلب امدادگران پرسابقه از آن یاد می‌کنند تا نشان دهند مهارت‌های عملیاتی خود را از کجا و چگونه به دست آورده‌اند. بلاخیزی کشورمان ایران و در گستره بزرگ‌تر یعنی خاورمیانه در سال‌ها و دهه‌های گذشته کوله‌بار امدادگران را پربارتر از همیشه کرده است. البته که امدادگران و مدیران عملیاتی از هماهنگی تیم‌های ایرانی در زلزله ترکیه و سوریه هم کم یاد نکرده‌اند. حالا امدادگران کارکشته ایرانی تجربه دیگری را هم به چنته خود اضافه کرده‌اند و یک پله از اوجی که در آن بودند، بالاتر رفته‌اند.



3- «روز مبادا» در آمادگی در برابر بحران همین امروز است، همین لحظه‌ای که در حال گذر است و معلوم نیست چند ثانیه بعد از آن چه رخدادی انتظارمان را می‌کشد. پس بهترین زمان برای استفاده از درس‌آموخته‌های حوادث و بلایا هم همین حالاست؛ حالایی که فاجعه هنوز رخ نشان نداده و فرصت برای کم کردن هزینه‌های حادثه وجود دارد.
قدم‌های برداشته‌شده در زمینه پیشگیری از بحران در شهرها، این اقدامات را تا قوانین شهرسازی و ساختمان‌سازی پیش برده است، البته فقط روی کاغذ. رعایت اصول ایمنی ساخت‌وساز به‌خصوص در ساختمان‌های بلندمرتبه و برج‌ها، گرچه در قانون ضروری اعلام شده، اما هنوز چندان ضمانت اجرایی ندارد. ساختمان‌هایی که در همین روزها در کوچه‌های باریک و محله‌های فرسوده بالا می‌روند گواه خوبی برای این ادعا هستند.
گرچه بلافاصله بعد از زلزله، تیم‌های امدادی و کمک‌های بین‌المللی از راه رسیدند و به آواربرداری مشغول شدند، اما بد نیست یادآوری این نکته که همه این عملیات آواربرداری سبک و جست‌وجو و نجات در حوادثی مثل زلزله ترکیه، تنها دو هفته بعد از حادثه ادامه دارد. ساختمان‌های بسیاری در شهرهای زلزله‌زده ترکیه بدون اینکه هرگز فرصتی برای جست‌وجوی اجساد و قربانیان باشد، با بیل‌های مکانیکی و ماشین‌آلات سنگین آواربرداری شدند، چراکه پروتکل‌های بین المللی می‌گویند شانس زنده‌ماندن افراد زیر آوار، بدون دسترسی به آب و مواد غذایی چیزی کمتر از 14 روز است و بعد از گذشت این زمان، انجام عملیات جست‌وجو و نجات مثل کاشتن دانه در خاک بی‌حاصل است.

  • گروه خبری : اخبار بدون گروه خبری
  • کد خبر : 127116
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

تنظیمات قالب