logo

چهارشنبه 01 مهر 1405

اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملّی و امنیّت ملّی flag
  • تاریخ انتشار : 1402/07/07 - 17:46
  • تعداد بازدید : 2
  • تعداد بازدیدکننده : 2
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

امدادگران هنوز در سنگر خدمت به سیل‌زدگان آستارا به صف هستند

وضعیت، دیگر قرمز نیست عادی است اما خدمت‌رسانی ادامه دارد. امدادگران هنوز در سنگر خدمت به سیل‌زدگان آستارا به صف هستند.

به گزارش شهروند _ مریم رضاخواه| وضعیت، دیگر قرمز نیست عادی است اما خدمت‌رسانی ادامه دارد. امدادگران هنوز در سنگر خدمت به سیل‌زدگان آستارا به صف هستند تا تمام قد در این منطقه به آسیب‌دیدگان امدادرسانی کنند. پس از سیل خروشان و طغیانِ خشمگینِ رودخانه، ساکنان منطقه باید بار و بنه پر از گِل و لای را به دوش می‌گرفتند و می‌رفتند، اما ماندند و امدادگران شدند مرهم زخم سیل‌زدگان خانه خراب.


باران کم آسیب نزد. بارش ٣٢٥میلی‌متری باران و جاری شدن سیل به دو شهر و ٢٠ روستا آسیب زد. واحدهای تجاری و مسکونی، خودروها، تیرهای برق، پل‌ها و راه‌ها، باغ‌ها و زمین‌های کشاورزی آستارا هم از باران در امان نماندند. یک‌هزار و ۱۳۶ خانه مورد یورش باران قرار گرفت. ۱.۶ هکتار شالیزار از بین رفت. باران به ۱۱۷ واحد تجاری و دو مدرسه هم خسارت زد.


بامداد ٢٧ شهریور بارش‌های سیل‌آسا مردم آستارا را غافلگیر کرد. بارانی که در ۱۰۰ سال اخیر سابقه نداشت. هواشناسی، باران را پیش‌بینی کرده و هشدارها داده شده بود. در نخستین گام لایروبی رودخانه و مرداب آستارا در سریع‌ترین زمان‌ ممکن انجام شد.


هلال‌احمر و دیگر تیم‌های امدادرسان به حالت آماده‌باش قرار گرفتند. دو اقدامی‌که از تلفات جانی در این سیل جلوگیری کرد. اگر لایروبی‌ها صورت نمی‌گرفت، شهر زیر آب می‌رفت و اگر هشدارهای هواشناسی داده نمی‌شد، ۵۰۰ تا ۶۰۰ خانواده قربانی همین باران سیل‌آسای آخرین روزهای تابستان ١٤٠٢ می‌شدند.


قدردانی سیل‌زدگان از خدمات هلال‌احمر


حیدر غیورپور ٤٧ سال دارد. در همه این سال‌ها در روستای خلیل‌آباد شهرستان مرزی آستارا بوده، اما در همه این سال‌ها چنین سیل ویرانگری را به چشم ندیده بود. او به «شهروند» از جزئیات سیل آستارا می‌گوید: «هنوز هوا تاریک بود که سیل آمد. همسر و سه پسرم خواب بودند اما من بیدار. باران شلاقی می‌آمد و ترسناک بود. لحظه‌ای صدای وحشتناک ریزش باران قطع نمی‌شد. حدود ساعت ٤ صبح بود که آب وارد خانه شد. دقایقی طول نکشید که وسایل‌مان زیر آب رفت.


هجوم آب، همه روستائیان را ترسانده بود. هیچ‌چیز برایمان نماند. نه پوشاکی و نه وسیله خانه‌ای. گِل و لای هم در خانه پر شد.» غیورپور از نحوه خدمت‌رسانی امدادگران هلال‌احمر به «شهروند» گفت: «هلال‌احمر از لحظه نخست وارد عمل شدند. امدادگران سنگ تمام گذاشتند. آب و گِل و لای را از خانه‌ها تخلیه کردند. غذا و وسایل گرمایشی پتو، بخاری برقی، آب معدنی و موکت میان سیل‌زده‌ها توزیع کردند. از همان ابتدا پای کار قرار داشتند و در هر ساعت از شبانه‌روز یاریگر مردم و سیل‌زدگان بودند.»


پاسخگویی شبانه‌روزی امدادگران


علی‌رضا حقی یکی دیگر از مردم سیل‌زده شهرستان آستاراست. او ٤٤ سال دارد و در کوی دانش آستارا زندگی می‌کند. او به «شهروند» گفت: «ساعت ٢:٣٠ نصف شب بود که باران به‌شدت شروع به باریدن گرفت، اما هیچ کاری از دستمان بر نمی‌آمد. ساعت ٥ صبح خانه‌مان زیر آب بود. ابتدا سعی کردم با سطل، آب را از خانه خارج کنم، اما بی‌فایده بود تا اینکه ساعت ٧صبح با جمعیت هلال‌احمر تماس گرفتم. خیلی زود امدادگران شعبه رضوانشهر و آستارا به منطقه آمدند و با موتور پمپ، آب را تخلیه کردند، اما وسایل خانه کاملا از بین رفته بود. حتی جایی برای نشستن نداشتیم. فرش‌ها و وسایل‌مان کاملا از بین رفته بود. هلال‌احمر موکت و پتو به سیل‌زدگان داد؛ وسایل گرمایشی، غذا، خوراکی و آب معدنی. هلال‌احمر شبانه‌روز در منطقه زحمت کشید و پاسخگوی نیازهای سیل‌زدگان بود. قایق آبی و موتوری و جت اسکی برای تردد در شهر در اختیار مردم قرار می‌داد و با این وسایل‌های آبی، مردم را جابه‌جا می‌کردند.»


جزئیات خدمت‌رسانی سرخ‌پوشان


بابک حیدرزاده، رئیس جمعیت هلال‌احمر شهرستان آستارا در رابطه با جزئیات خدمت‌رسانی امدادگران هلال‌احمر در سیل آستارا گفت: «در ۱۰۰ سال گذشته این حجم از باران در آستارا سابقه نداشته است. این حجم زیاد باران می‌توانست ویرانگر باشد و تلفات جانی زیادی برجای بگذارد، اما فعالیت‌های پیشگیری‌ استان قبل از باران سیل‌آسا از بروز حوادث وخیم جلوگیری کرد.» او بارش ۳۲۵ میلی‌متری باران در کمتر از ۲۴ ساعت را یک اتفاقی عجیب در این موقع از سال دانست و بیان کرد: «از ابتدای وقوع سیل تاکنون یک‌هزار و ٤٦١ بسته غذایی توسط جمعیت هلال‌احمر توزیع شده است. پنج هزار و ٩٦٠ قرص نان، ٧ هزار و ١٥٠ بطری آب معدنی، ٢ هزار پرس غذای گرم، ٥ بخاری برقی و یک‌هزار و ٢٥٠ کیلوگرم برنج ازجمله خدماتی بود که توسط جمعیت هلال‌احمر این شهرستان به نیازمندان سیل‌زده ارائه شد.»


حیدر‌زاده می‌گوید: «در این مدت یک‌ هزار و ٩٤ خانوار سیل‌زده از خدمات جمعیت هلال‌احمر آستارا بهره‌مند شدند، همچنین در این مدت از ٣٥٠ واحد مسکونی نیز تخلیه آب توسط امدادگران این جمعیت انجام شده است. وضعیت در مناطق سیل‌زده عادی است و خدمات همچنان به نیازمندان سیل اخیر ادامه دارد.»


این خادمان سرخ‌پوش، اکنون نیز در بین مردم حضور دارند و با اهدای پتو و سایر وسایل گرمایشی همچون بخاری برقی و نیز تعویض فرش‌های خشک با خیس به‌دلیل سیل در کنار مردم هستند و دلگرمی و امید به مردم منطقه تزریق می‌کنند.

  • گروه خبری : اخبار بدون گروه خبری
  • کد خبر : 135026
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

تنظیمات قالب