logo

سه شنبه 31 شهریور 1405

اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملّی و امنیّت ملّی flag
  • تاریخ انتشار : 1402/10/18 - 14:45
  • تعداد بازدید : 2
  • تعداد بازدیدکننده : 2
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
گزارشی از فعالیت های سازمان داوطلبان در دو سال اخیر؛

تداوم روند صعودی جذب داوطلبان در هلال احمر/انجام بیش از 5 هزار فعالیت در راستای محرومیت زدایی

سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر در دو سال اخیر ضمن جذب تعداد زیادی داوطلب، بیش از 5 هزار فعالیت در راستای محرومیت زدایی در سراسر کشور انجام داده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر؛ همین یک آمار کافی‌است تا عملکرد سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر در 2 سال گذشته را نقطه عطفی در 6 دهه فعالیت این سازمان بدانیم. براساس گزارش سامانه الکترونیک عضویت، تعداد اعضا و داوطلبان هلال احمر در پاییز 1400 کمتر از 400 هزار نفر بوده و اکنون با رشدی 550 درصدی از 2 میلیون و 800 هزار نفر عبور کرده است.


این اعضا در سازمان‌های داوطلبان، جوانان و البته امداد و نجات فعالیت خواهند کرد تا اکنون بزرگترین شبکه داوطلبی در مقایسه با دیگر جمعیت‌های ملی منطقه منا (خاورمیانه و شمال آفریقا)، زیر پرچم جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، سازماندهی شود.
محمدعلی موذن‌تبار، معاون جذب و سازماندهی سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر در این رابطه می‌گوید: داوطلبان در تمام ایام سال، باری را از دوش مردم، غمی را از نگاه محرومان و فشار ظلمی را از سینه مظلوم بر می‌دارند و در روزهای حادثه مرهمی‌بر زخم متاثرین از سانحه می‌گذارند.


وی افزود: « جذب نیروی داوطلب، کار آسانی نیست اما نگهداشت این نیروها و حفظ استمرار فعالیتشان با هلال احمر بسیار سخت‌تر است. فقط ما نیستیم که چنین نگرانی داریم. این بزرگترین چالش جمعیت‌های صلیب‌سرخ و هلال احمر در همه دنیاست. ما در برنامه‌ریزی تحول محور سازمان داوطلبان یک کار انقلابی کردیم. یعنی توانستیم با کمک سازمان جوانان 2 میلیون و 800 هزار عضو و داوطلب را جذب هلال احمر کنیم و اکنون در حال ورود به مرحله دشوار و طولانی بعدی یعنی سازماندهی هستیم.»
ما در سامانه الکترونیکی عضویت که متولی آن هستیم، یک محدودیت سنی داریم. داوطلبان زیر 35 سال برای فعالیت به سازمان جوانان معرفی شده و افراد بزرگسال که بالای 35 سال سن دارند مشغول همکاری در برنامه‌های سازمان داوطلبان می‌شوند. این مرز سنی درباره امدادگران برداشته شده است. افرادی که تمایل به گذراندن آموزش‌های امداد دارند و در سیکل دریافت درجه امدادی و نجاتگری قرار می‌گیرند، در چارچوب سازمان امداد و نجات سازماندهی می‌شوند. اما به هر حال درگاه پذیرش اعضا و داوطلبان در سازمان‎های داوطلبان و جوانان قرار دارد و این وظیفه سنگینی است.
باید توجه داشت که داوطلب کسی است که بدون هیچ چشمداشتی در برنامه‌های بشردوستانه عادی(همه ایام سال) و یا اضطراری (زمان حوادث و سوانح) فعالیت می‌کند. عضو اما ملزم به پرداخت حق عضویت سالیانه است و برخوردار از حق رای در مجامع عادی یا فوق‌العاده. بنابراین فعالیت ما در این معاونت بر انتخابات مجامع تاثیرگذار است و به تعبیری سرنوشت جمعیت را رقم می‌زند و ضامن مردمی‌بودن مدیریت و ساماندهی بزرگترین سازمان‌ غیرانتفاعی و داوطلب محور در کشور است.
موذن تبار ادامه داد: در دوسال گذشته با کمک خیرین و داوطلبین حقیقی 5 هزار و 14 فعالیت محرومیت‌زدا انجام شد. این‌ها شامل پروژه‌های آبادانی کوچک، صدها بسته معیشتی و تامین ده‌ها جهیزیه برای دختران خانواده‌های مستضعف و... در هر مرحله بوده است. 34 هزار داوطلب حقیقی در این فعالیت‌ها مشارکت داشتند. همچنین 981 پروژه محرومیت‌زدایی با مشارکت تشکل‌های مردمی و سمن‌ها ( سازمان‌های مردم‌نهاد) در مناطق محروم اجرا شده است. این مقام مسئول در هلال احمر توضیح داد: وقتی از مناطق محروم حرف می‌زنیم تنها از بخش‌هایی از سیستان و بلوچستان نمی‌گوییم. در همین استان تهران هم مناطق بسیار محرومی وجود دارد. ما تلاش کردیم فعالیت‌های خود را به شکل عادلانه و در تناسب با نیازهای مناطق محروم سراسر کشور، پراکنده کنیم.

  • گروه خبری : اخبار بدون گروه خبری
  • کد خبر : 147475
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

تنظیمات قالب