logo

جمعه 03 مهر 1405

اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملّی و امنیّت ملّی flag
  • تاریخ انتشار : 1402/02/16 - 15:57
  • تعداد بازدید : 2
  • تعداد بازدیدکننده : 2
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

دادرس و همتا برگ هایی ماندگار در تاریخ هلال‌احمر/ هلال؛ نشان امید

همه امدادگران جمعیت هلال‌احمر به یاد دارند، حدود 20 سال قبل را، سال 82 را که زلزله شهر بم را لرزاند؛ در ذهن بسیاری از امدادگران اما یک تصویر در کنار تمام تلخی‌های آن زلزله مهیب به یادگار مانده است؛ تصویر تنها بازمانده یک خانواده، یک دختربچه دانش‌آموز که چند روز قبل در مدرسه، طرز صحیح پناه‌گیری را یاد گرفته بود؛ او تنها نجات یافته خانواده پرجمعیت‌اش بود. شاید بعد از آن بود که اهمیت آموزش و پیشگیری در مدارس، بیش از پیش، احساس شد و طرحی به نام دادرس و همتا از طرف جمعیت هلال‌احمر به مدارس پا گذاشت.

 به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت هلال‌احمر؛ سخن از اجرای طرح های ملی دادرس و همتا در جمعیت هلال احمر است که در آن آموزش دانش‌آموزان بر اساس الگوی آموزش همگانی انجام می‌شود؛ تا بیش از یک میلیون دانش‌آموز در سراسر کشور ضمن دریافت آموزش امدادی، کمک‌های اولیه و آشنایی با مخاطرات، به عضویت جمعیت هلال احمر نیز در‌آیند.


وقتی آموزش جواب می‌دهد


 هدف از طرح همتا و دادرس در جمعیت هلال‌احمر، تربیت امدادگر در هر خانواده است تا در زمان وقوع حوادث در کمترین زمان، بهترین اقدام انجام شود؛ و چه بهتر از این که تربیت امدادگر از سنین کم و در محیط مدرسه که محلی برای آموزش است، اتفاق بی‌افتد؟ این هدف می‌تواند درست باشد زمانی که داستان‌ها و روایت‌های بیشماری از به سرانجام رسیدن آموزش‌ها وجود دارد.


 زمان برای مسعود، دانش‌آموز 10 ساله‌ به یک باره از حرکت ایستاد. مادرش جیغ زد، برادر کوچکترش، سرخ شده بود و تنفسی راهی نداشت. حرف‌های مربی و معلم مسعود اما به یک باره، به ذهنش خطور کرد. مادر را آرام کرد و از او خواست را برادر را بلند و او را روی دستانش بخواباند. مسعود مادر را راهنمایی کرد. مادر چند مادر محکم زد به پشت فرزند خردسالش تا راه هوایی باز شد و نفس دوباره به جریان افتاد. مسعود حالا به چشم مادر و برادر کوچکترش، ناجی و قهرمان است. شاید اگر آموزه‌های طرح دادرس نبود، او حالا نمی‌توانست برادرش را از مرگ حتمی نجات دهد.


 داستان علیرضا هم مشابه است. او و خواهر کوچکترش در حال بازی در حیاط خانه بودند که خواهرش زمین خورد، پای او به شدت آسیب دید و خونریزی کرد. علیرضا اما با یک حوله تمیز خونریزی را بند آورد و اقدامات اولیه را انجام داد تا زمانی که پدر و مادرش خواهر کوچکتر را به درمانگاه رساندند.


این دو روایت اما تنها بخشی از اتفاقاتی نیست که به لطف آموزش‌های کمک‌های اولیه اتفاق افتاده است. از این دست روایات بیشمار است.


وقتی مربی، مربی باشد


 آموزش مهم است اما این که استاد تا چه قدر استاد است، از آن مهم‌تر است. مربیانی که در طرح‌های همتا و دادرس، به دانش‌آموزان آموزش می‌دهند، از نجاتگران متبحر جمعیت هلال‌احمر هستند. یکی از آن‌ها علیرضا شیربهایی است که 8 سال است، به صورت داوطلبانه فعالیت می‌کند.


او مربی کوهستان، جاده و سیلاب است و حتی در تیم‌های تخصصی واکنش سریع و آنست هم فعالیت می‌کند. او حتی یکی از فرماندهان تیم سحر هم است. الهام مرتضایی کارشناس میکروبیولوژی یکی دیگر از مربیان طرح همتاست. الهام حرف‌ها دارد درباره طرح همتا و دادرس؛ او می‌گوید: «دانش‌آموزان یکی از افراد تاثیرگذار در کانون تربیتی محله محسوب می‌شوند. پس از دریافت آموزه‌های امدادی، این آموزش‌ها به درون خانواده‌ها منتقل می‌شود. این موضوع ضمن حساس‌سازی‌ خانواده (رکن اصلی و اساسی جامعه) آن‌ها را نسبت به اهمیت فراگیری آموزش‌های امدادی سوق می دهد.»


 از نظر این مربی، در قالب این آموزش‌ها به دانش‌آموزان، می‌توان اهداف بشردوستانه و توسعه آموزش‌های امدادی را پایه‌ریزی کرد.


 مریم غفاری یکی دیگر از مربیان طرح همتا معتقد است که هر کسی نمی‌تواند نکات آموزشی مهم را به دانش‌آموزان یاد دهد. او معتقد است که مربی که صبور باشد و مشتاقانه آموزش‌هایش را به دانش‌آموز منتقل کند، می‌تواند بهترین مربی برای این دو طرح باشد.


آموزش یک میلیون و 400 هزار دانش‌آموز


 پیش‌بینی جمعیت هلال‌احمر است که یک میلیون و 400 هزار دانش‌آموز، هر سال، از آموزش‌های همگانی بهره‌مند شوند. این اما همه هدف نیست، نزدیک به 10 درصد از دانش‌آموزان کشور، با این طرح، تحت آموزش‌های همگانی امداد و کمک‌های اولیه قرار می‌گیرند.


با کمک طرح همتا به تنهایی، بیش از 45 هزار دوره آموزشی برای ‌دانش‌آموزان برگزار می‌‎شود و هر مربی هم حداقل 112 دانش‌آموز را آموزش می‌دهد. مهم‌تر اما این است که به تنهایی، 12 هزار و 500 مربی جمعیت هلال‌احمر در طرح همتا، فعالیت آموزشی دارند.


 در کنار آن هم از دانش‌آموزان آموزش‌دیده برای آموزش سایر دانش‌آموزان استفاده می‌شود؛ در این طرح اما  هر یک از مربیان 112 دانش‌آموز علاقه‌مند را شناسایی و به عضویت جمعیت هلال‌احمر در خواهند آورد و دانش‌آموزان تازه عضو شده نیز سال آینده تحت آموزش‌های تکمیلی قرار می‌گیرند تا توانایی آموزش کمک‌های اولیه و مواجه با مخاطرات را به همتایان خود، یعنی دیگر دانش‌آموزان مدارس آموزش دهند. امسال مربیان آموزش همگانی نقش راهبر را برعهده داشتند و در مرحله بعد هر کدام از دانش‌آموزان در تیم‌های 112 نفره به عنوان سفیران آموزشی هلال احمر فعال می‌شوند.

  • گروه خبری : اخبار بدون گروه خبری
  • کد خبر : 127654
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

تنظیمات قالب