امروز پنج شنبه  ۲۱ خرداد ۱۴۰۵

تشکیل شبکه هم‌افزایی برای توانمندسازی مردم در مدیریت بحران

نخستین نشست هم‌افزایی فعالان سلامت مردمی‌با حضور رئیس جمعیت هلال‌احمر برگزار شد. دکتر کولیوند در این نشست با تشریح دستاوردهای بی‌سابقه در جنگ اخیر، از آمادگی ۱۱۰ هزار نیروی عملیاتی و نقش کلیدی شبکه‌های مردمی در افزایش تاب‌آوری جامعه و مدیریت بحران‌های شهری خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت هلال‌احمر؛ در نخستین نشست «هم‌افزایی فعالان سلامت مردمی‌ شهر تهران» که با حضور دکتر پیرحسین کولیوند و فعالان شبکه مردمی سلامت ایران، (شمسا)، و با هدف توانمندسازی مردم در عرصه سلامت، امداد و نجات و مدیریت بحران شهری برگزار شد، درباره فعالیت‌های شبکه مردمی سلامت ایران در روزهای جنگ تحمیلی سوم و پس از آن  گفت‌وگو شد و رئیس جمعیت هلال‌احمر نیز به ارائه گزارشی از فعالیت‌های این نهاد مردمی در جنگ اخیر پرداخت.

دکتر کولیوند به فعالیت‌های جمعیت هلال‌احمر در جنگ تحمیلی سوم اشاره کرد و گفت: عملکرد جمعیت هلال‌احمر طی جنگ اخیر باعث شد در سطح دنیا و میان همه جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال‌احمر جزو مقتدرترین جمعیت‌ها محسوب شویم. 

وی با بیان اینکه هلال‌احمر 110 هزار نیروی آماده عملیات دارد که فقط 28 هزار و 106 نفر از آنان در جنگ تحمیلی سوم به‌کارگیری شدند، افزود: در جنگ تحمیلی سوم چهار شهید و 61 مجروح امدادی داشتیم. نیروهای هلال‌احمر در جنگ اخیر در کمتر از 4 دقیقه به محل اصابت‌ها می‌رسیدند. 6 هزار و 3 ماموریت انجام شد، مامویت‌هایی که از یک روز تا 24 روز به طول می انجامید.

دکتر کولیوند با اشاره به نجات 7 هزار و ۲۵۰ نفر از زیر آوار به دست نجاتگران هلال‌احمر گفت: 10 هزار و 382 نفر در محل درمان و 7 هزار و 144 نفر به مراکز درمانی منتقل شدند. تیم‌های جست‌و‌جو و نجات  آنست در مجموع یک‌هزار و 711 عملیات انجام دادند.

رئیس جمعیت هلال‌احمر با تاکید بر اینکه ما لحظه‌لحظه صحرای عاشورا را در این عملیات‌ها حس می‌کردیم، اما ماتم‌زده نبودیم و مقتدرانه کار کردیم، به نقض حقوق بشردوستانه از سوی دشمن آمریکایی صهیونی اشاره کرد و افزود: در جنگ تحمیلی سوم 149 هزار و 528 واحد غیرنظامی هدف قرار گرفت که از این تعداد 123 هزار و 647  واحد مسکونی و 24 هزار و 450 واحد تجاری بودند. 350 مرکز درمانی، بهداشتی و اورژانس هدف حملات قرار گرفت. همچنین 56 مرکز هلال‌احمر، 43 آمبولانس، 3 خودرو امدادی و 3 بالگرد هدف قرار گرفتند. 32 دانشگاه، 993 فضای آموزشی، 15 زیرساخت، 5 مخزن سوخت و 15 فرودگاه نیز آسیب دیدند. 

دکتر کولیوند همچنین به فعالیت سامانه 4030 اشاره کرد و گفت: در این سامانه که با هدف کاهش اضطراب و بالا بردن تاب‌آوری در شرایط بحران فعالیت می‌کند، 2 هزار و 388 مشاور داوطلب و متخصص به 205 هزار و 58  تماس پاسخ دادند و مدت زمان مشاوره ارائه شده در این سامانه به 979 هزار و 969 دقیقه رسید.

رئیس جمعیت هلال‌احمر همچنین به مستندسازی نقض حقوق بشردوستانه اشاره کرد و افزود: این مستندات به نهادهای بین‌المللی از جمله کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، فدراسیون، سازمان ملل، دادستان دیوان کیفری و ... ارائه شده است. همچنین هلال‌احمر  35 مکاتبه با نهادهای بین‌المللی انجام داد.

دکتر کولیوند با بیان اینکه در جنگ تحمیلی سوم از هیچ کشوری درخواست کمک نکردیم، ادامه داد:  در این جنگ 18 کشور و نهاد بین‌المللی محموله‌های بشردوستانه به کشورمان اهدا کردند.

رئیس جمعیت هلال‌احمر همچنین به فعالیت تیم‌های سحر (حمایت روانی و اجتماعی)، اشاره کرد و گفت: در جنگ اخیر، 450 تیم در 2 هزار و 421 محل آسیب‌دیده حضور فعال داشتند که به 242 هزار و 100 نفر خدمات‌رسانی کردند. 

دکتر کولیوند به فعالیت‌های آموزشی این نهاد مردمی در جنگ تحمیلی سوم نیز پرداخت و افزود: در بخش اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی مجازی حدود 8 میلیون مخاطب داشته‌ایم و تقریبا 3 میلیون نفر از آموزش چهره‌به‌چهره در میادین، مساجد و مسیرهای پرتردد بهره‌مند شده‌اند. همچنین برای یک میلیون و 200 هزار نفر گواهی آموزش مجازی صادر شد.

رئیس جمعیت هلال‌احمر همچنین به خدمات درمانی و توانبخشی این نهاد مردمی در جنگ تحمیلی سوم اشاره کرد و گفت: تعداد نسخه‌های تحویل داده شده به مردم به رقم 340 هزار و 926 عدد رسید و در برخی موارد دارو به در منزل افراد فرستاده می‌شد و حتی نگذاشتیم یک نفر برای داروی تخصصی دل‌نگرانی داشته باشد.

دکتر کولیوند به فعالیت‌های شبکه خادم در استان‌های مختلف کشور نیز پرداخت و افزود: آنجا که خادمین محله‌محور را پای کار آوردیم، آسیب‌ها کمتر شده است. این شبکه با همکاری نهادهای مختلف از جمله امور مساجد در محورهای مختلف از جمله آموزش و توانمندسازی، تاب‌آوری اجتماعی  و مدیریت بحران، اوقات فراغت و نشاط اجتماعی، معیشت و اشتغال و اقتصاد محله‌محور، توسعه اجتماعی و فرهنگی محله، سلامت جسمی، روانی و بهداشت محله، همدلی، حمایت اجتماعی و کمک‌های مومنانه و ... فعالیت می‌کند.  این شبکه‌سازی و مردمی‌کردن خدمات دارای ارزش افزوده فراوان برای نظام است.

نماینده «شبکه مردمی سلامت ایران» نیز در این نشست به فعالیت‌های این شبکه در 100 روز اخیر، خلق جریان اجتماعی و حرکت مردم‌نهاد در میدان اشاره و تاکید کرد با فعالیت این شبکه‌های مردمی ثابت شد که می‌توان با کمک مردم میدان‌داری کرد و آنان را پای کار مسائل کشور آورد تا جریان‌های اجتماعی دغدغه‌مند، فعال و اثرگذار  برای حل مسائل کشور در حوزه‌های اجتماعی خصوصا در عرصه سلامت نقش‌آفرینی کنند.

در پایان این نشست، از فعالان مردمی حوزه سلامت و امداد و نجات با حضور دکتر کولیوند تقدیر شد.

0
/
۱۴۰۵/۰۳/۲۱- ۰۰:۳۱
/
متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است
لینک کوتاه