logo

یکشنبه 01 شهریور 1405

اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملّی و امنیّت ملّی flag
  • تاریخ انتشار : 1405/05/31 - 15:32
  • تعداد بازدید : 87
  • تعداد بازدیدکننده : 71
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

فصل تازه همکاری بشردوستانه میان ایران و نروژ/ دکتر کولیوند در دیدار با نماینده صلیب سرخ نروژ: سکوت در برابر رنج انسان‌ها با اصول بشردوستانه سازگار نیست

با هدف اجرای تفاهم‌نامه همکاری میان جمعیت صلیب سرخ نروژ و جمعیت هلال‌احمر ایران، هیأت صلیب سرخ نروژ با رئیس جمعیت هلال‌احمر کشورمان دیدار کرد. در این نشست، بر تقویت همکاری‌های بشردوستانه و پایبندی جمعیت‌های ملی به اصول نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال‌احمر تأکید شد.

cf60902c-49ec-4577-a7fe-559c3fd20ff8

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال‌احمر؛ رئیس جمعیت هلال‌احمر در این دیدار که امروز ۳۱ مردادماه انجام شد، با بیان اینکه ما خدمات بشردوستانه را بدون هیچ تفاوتی به همه ارائه می‌دهیم و به اصول نهضت بین‌المللی صلیب سرخ پایبندیم و بر اساس آن کار می‌کنیم، گفت: جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران معمولا شرایط سختی را در زمان‌های مختلف تجربه می‌کند، چه در بحران‌های طبیعی چه بحران‌هایی که به دست بشر ساخته شده است و بر اساس این تجارب سعی کرده‌ایم خود را قوی نگه داریم با داوطبانی توانمند که در همه شرایط چه بحران‌ها و چه فعالیت‌های بشردوستانه، تاثیرگذارند.

دکتر پیرحسین کولیوند با بیان اینکه سعی کرده‌ایم در همه شرایط کنار مردم باشیم چه در عملیات‌ها و چه در کمک به کاهش آلام و نجات جان مردم، افزود: هر جا در هر کشوری اتفاقی رخ داد، ما به عنوان اولین جمعیت برای کمک اعلام آمادگی کردیم. در سه، چهار سال گذشته، در بحران‌هایی چون زلزله‌های ترکیه، سوریه، افغانستان، سیل پاکستان، لیبی و حتی جنگ لبنان جزو نخستین کشورهایی بودیم که بدون هیچ منتی کمک و به جمعیت‌های ملی آن کشورها اعتماد کردیم.

رئیس جمعیت هلال احمر با تاکید بر اینکه در مواقعی که حتی خود دچار بحران بودیم، از کمک به دیگر کشورها دریغ نکردیم، افزود: به عنوان مثال، در خوی مشغول خدمت به زلزله‌زده‌ها بودیم، اما زلزله‌زده‌های ترکیه، سوریه و افغانستان را از یاد نبردیم و همزمان به یاری آنان نیز شتافتیم.

دکتر کولیوند با بیان اینکه آنچه برای ما اهمیت دارد، ارائه خدمت بی‌منت و حفظ کرامت انسان‌هاست، گفت: این دو رکن برای ما بسیار مهم است و همیشه در همکاری‌هایمان با سایر جمعیت‌ها سعی کرده‌ایم آن را حفظ کنیم و خود نیز به آن پایبند باشیم.

وی از جمعیت ملی نروژ و سایر جمعیت‌هایی که بدون درخواست، در جنگ تحمیلی سوم کمک‌های بشردوستانه به ایران ارسال کردند، تشکر کرد و افزود: ما فدراسیون، کمیته و همه جمعیت‌های ملی را صادقانه در جریان اتفاقات جنگ‌های اخیر قرار دادیم و مستندات را ارسال کردیم. جمعیت‌های ملی اصولا باید مستقل و بی‌طرف و به اصول نهضت بین‌المللی صلیب سرخ پایبند باشند و به یکدیگر کمک کنند، اما متاسفانه عملا بسیاری از جمعیت‌ها این‌گونه نبودند. به همین دلیل ما یادگرفتیم خودمان قوی باشیم و نگاه‌مان به کمک دیگران نباشد.

دکتر کولیوند با بیان اینکه در شرایط دشوار جمعیت‌ها خود را نشان می‌دهند و معلوم می‌شود به اصول خود پایبند هستند یا نه، گفت: در هر صورت یکی از اصول ما این است که در شرایط بحران به یکدیگر کمک کنیم. حتی در شرایط غیر بحران هم اگر هم‌افزایی ایجاد کنیم، دستاوردهای بزرگی برای دو طرف خواهد داشت. به همین دلیل معتقدم جمعیت‌ها نیاز به تحول استراتژیک جدید بر مبنای اصول نهضت دارند.

وی با تاکید بر تلاش جمعیت هلال‌احمر برای قوی نگه داشتن خود، ادامه داد: جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر 6 میلیون داوطلب دارد. معتقدم بعد از قدرت خدا، قدرت انسان بیشترین تاثیرگذاری را دارد که ما با کمک همین داوطلبان این قدرت‌نمایی را انجام می‌دهیم. 6 میلیون جوان شجاع، نترس، فداکار و باغیرت، جمعیت هلال‌احمر را همراهی می‌کنند. این توان ماست که طبیعتا تجهیزات و امکاناتی هم می‌خواهد.

رئیس جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه اگر جمعیت‌های ملی سراسر جهان محکم بر اصول خود پایبند باشند، جنایت‌ها در جهان کمتر و همدلی‌ها و کمک‌ها بیشتر می‌شود، افزود: ولی متاسفانه بسیاری فقط حرف می‌زنند و پای عمل که به میان می‌آید، در نقطه صفر هستند. چگونه ممکن است جمعیتی ببیند همکارانش هدف حمله قرار می‌گیرند، کشته می‌شوند، ساختمان‌شان از بین می‌رود و ساکت بماند، آیا این اصول ماست؟ چطور جمعیتی می‌تواند ببیند مدرسه‌ای هدف حمله قرار می‌گیرد و ساکت باشد و اظهار نظر نکند. آیا این واقعا تکلیف جمعیت‌هاست؟

دکتر کولیوند با تاکید بر اینکه وقتی حرف از بشردوستی است، حمایت‌ها را هم شامل می‌شود و ما باید نگاهی همه‌جانبه داشته باشیم، ادامه داد: بیمارستان مگر کاری غیر از خدمت بشردوستانه انجام می‌دهد؟ در جنگ‌های تحمیلی اخیر بیمارستان‌ها آسیب دیدند و بیمارستان هلال‌احمر در دوبی تعطیل شد. هیچ جمعیتی تا کنون در این‌باره اظهارنظر نکرده است. آیا این درست است؟

رئیس جمعیت هلال‌احمر با اشاره به اینکه در هر صورت ما همه باید در عمل به اصول‌مان پایبند باشیم، گفت: اگر این اتفاق بیفتد طبیعتا همه جمعیت‌ها با هم رشد می‌کنند، قوی می‌شوند، کمک‌ها موثرتر، خدمات بی‌منت و کرامت طرف مقابل حفظ می‌شود. اینهاست که در اهداف ما وجود دارد و باید به آنها اهمیت داد.

وی افزود: صادقانه بگویم جمعیت‌هایی که در بحران‌های اخیر کمک و ابراز همدردی کردند، در نگاه ما جایگاه والایی دارند، ولی آنان که سکوت کردند، تاریخ قضاوت‌شان خواهد کرد.

همکاری با جمعیت هلال‌احمر ایران به اعتبار ما می‌افزاید

نماینده منطقه خاورمیانه و شمال آفریقای صلیب سرخ نروژ با اشاره به اهمیت ملاقات مستقیم هیأت نروژی با مسئولان جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران، گفت: شما از نظر پاسخگویی به نیازهای بشردوستانه روزهای دشواری را پشت سر گذاشتید. مایلم همبستگی جمعیت صلیب سرخ نروژ را با جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی، کارکنان این جمعیت و داوطلبانی که جان خود را در مسیر خدمت به مردم از دست دادند و خانواده‌هایشان ابراز کنم.

دکتر احمد متوالی با اشاره به ارتباط قوی جمعیت‌های نروژ و جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصول بنیادین نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال‌احمر و خواهرخواندگی این دو جمعیت، بر حمایت جمعیت‌های ملی از یکدیگر حمایت تاکید کرد.

وی با اشاره به فعالیت‌های صلیب سرخ نروژ در نقاط مختلفی که دچار بحران شده اند، افزود: آنچه ما در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا انجام می‌دهیم تمرکز بر فعالیت‌های بلندمدت است. با توجه به وضعیت بحرانی فلسطین، در سال 2024 در رام‌الله دفتر خود را تاسیس و بر مسائل مربوط به سلامت، بهداشت اضطراری و تروما چه در نوار غزه، چه در کرانه باختری رود اردن تمرکز کردیم. همچنین در یمن، سوریه، افغانستان و سودان حاضر شدیم و بر اساس اصول بنیادین فعالیت‌های بشردوستانه انجام دادیم.

دکتر احمد متوالی با بیان اینکه کار امدادگران در خط مقدم همیشه باید مورد احترام قرار گیرد، ادامه داد: باور دارم که غیرنظامیان، امدادگران و کارکنان درمانی باید هنگام مخاصمات مسلحانه محافظت شوند. ما بر این باوریم که حمایت‌های بشردوستانه باید بدون توجه به اصول سیاسی و با توجه به اصول بشردوستانه باشد. برخی جمعیت‌ها بر اساس اصول هفتگانه نهضت بین‌المللی صلیب سرخ، واکنش نشان نمی‌دهند. بی‌طرفی به معنای سکوت نیست.

وی با تاکید بر اینکه فهم ما از ظرفیت، قدرت پاسخگویی و میزان داوطلبانی که جمعیت ایران دارد، این است که هلال‌احمر ایران قوی است، افزود: همکاری با جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران بیشتر برای ما کسب اعتبار به دلیل همکاری با یک جمعیت ملی قوی است.

نماینده منطقه خاورمیانه و شمال آفریقای صلیب سرخ نروژ هدف از بازدید سه روزه از ایران را عملیاتی‌سازی فعالیت‌های بشردوستانه و همکاری‌های مشترک در آینده عنوان کرد.

راضیه عالیشوندی، معاون امور بین‌الملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال‌احمر، نیز در این نشست ضمن قدردانی از کمک بشردوستانه ۸۰۰ هزار فرانکی صلیب سرخ نروژ به ایران در جریان جنگ تحمیلی سوم، ابراز امیدواری کرد که سفر هیأت نروژی به ایران، زمینه اجرای تفاهم‌نامه همکاری دو جمعیت را که در ژنو مبادله شده است، فراهم کند.

وی با تأکید بر ضرورت تبدیل این تفاهم‌نامه به همکاری‌های عملی و قابل ارزیابی، آمادگی هلال‌احمر ایران را برای تدوین «برنامه اقدام مشترک» در حوزه‌های اولویت‌دار اعلام کرد و پیشنهاد داد دو طرف با تعیین چند اولویت مشخص، برنامه اجرایی و زمان‌بندی همکاری‌ها را در حوزه‌هایی همچون مدیریت سوانح، امداد و نجات، سلامت و توانبخشی، آموزش و جوانان و داوطلبان تدوین کنند.

  • گروه خبری : اخبار ستادی
  • کد خبر : 227579
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب