logo

شنبه 28 شهریور 1405

اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملّی و امنیّت ملّی flag
  • تاریخ انتشار : 1397/05/15 - 08:38
  • تعداد بازدید : 1
  • تعداد بازدیدکننده : 1
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

امدادگران در گود جوانمردی بازنشسته نمی‌شوند

پیشکسوتان هلال‌احمر استان گلستان ورزش باستانی را بهانه‌ای برای کار خیر کرده‌اند.

علی جواهری- خبرنگار| سال‌های زیادی از زمانی که ورزش قهرمانی را رها کرد و به جمعیت هلال‌احمر پیوست می‌گذرد. ملاکش در زندگی چیزی فراتر از قهرمانی بود. «مسعود دادور» امدادگر داوطلب ٨٣ساله هلال‌احمر قهرمان چند دوره وزنه‌برداری و ورزش باستانی است. او همچنان روی سکوی اول زندگی ایستاده و قهرمانانه راهی را ادامه می‌دهد که در دوران جوانی واردش شده است. دادور تیم باستانی‌کاران پیشکسوت هلال‌احمر در استان گلستان را تشکیل داده و تاکنون کمک‌های زیادی برای زلزله‌زدگان کرمانشاه و نیازمندان و محرومان جمع‌آوری کرده است. او و دوستان ورزشکارش قصد دارند سنت‌های ورزش باستانی را در جهت اهداف هلال‌احمری به کار گیرند. این هلال‌احمر پیشکسوت پیش از انقلاب و دوران دفاع‌مقدس در هلال‌احمر حضور فعال دارد و به‌عنوان مدیرعامل بندر ترکمن درخشیده است. دادور می‌گوید: «تا زمانی که جان در بدن دارم لباس مقدس هلال‌احمر را برای خدمت به تن می‌کنم.» در گفت‌وگو با این پیشکسوت هلال‌احمری اهداف و نحوه شکل‌گیری تیم پیشکسوتان هلال‌احمر را بررسی کرده‌ایم.


  چه اتفاقی باعث شد ایده راه‌اندازی تیم باستانی‌کاران پیشکسوتان هلال‌احمر شکل بگیرد؟

از دوران جوانی، آن زمانی که وارد هلال‌احمر شدم تصمیم داشتم چنین‌کاری را انجام دهم. اما به دلایل مختلف امکان‌پذیر نشد. گاهی وقت‌ها‌کاری را که در جوانی به دنبالش هستی در پیری به سرانجام می‌رسد. خوشحالم از اینکه بالاخره این کار را انجام دادم. زلزله کرمانشاه جرقه‌های اولیه را زد. در آن زمان اتحاد عجیبی بین هلال‌احمر و ورزشکاران زورخانه شکل گرفته بود. در کوتاه‌ترین زمان مقدار زیادی از کمک‌های مردمی جمع شد که در اختیار هلال‌احمر گذاشتیم. بعد از زلزله دوستان ورزشکارم از من خواستند آنها را عضو هلال‌احمر کنم. آنها فکر می‌کردند عضویت در جمعیت شرایط سنی می‌خواهد. ولی وقتی آنها را با فعالیت‌ها و شرایط هلال‌احمر آشنا کردم تصمیم گرفتیم با عنوان تیم باستانی جمعیت فعالیت‌هایمان را دنبال کنیم.


آیا فعالیت‌هایتان نمی‌توانست در قالب کانون بازنشستگان یا داوطلبان انجام گیرد که تصمیم به تشکیل تیم باستانی‌کاران هلال‌احمر گرفتید؟

خیر. ما براساس فعالیت کانون بازنشستگان هلال‌احمر این تیم را تشکیل دادیم. چون ماهیت ورزش، سازگاری زیادی با عملکرد هلال‌احمر دارد. تصور من این است که زورخانه و پیشکسوتان هلال‌احمر نسبت گود و پهلوان را دارد. هلال‌احمری‌ها پهلوانانی هستند که در حساس‌ترین مواقع با دستان خالی در گود حاضر می‌شوند و با تلاش‌های مداوم رنگ امید را به زندگی حادثه‌دیدگان می‌دهند.


 چه برنامه‌هایی برای این تیم مدنظر دارید؟

به‌طورکلی در این تیم دو هدف دنبال می‌شود. اول اینکه بازنشستگان هلال‌احمر را به ورزش تشویق کنیم. من بیش از ٥٠سال است که ورزش باستانی انجام می‌دهم و سلامتی و تندرستی‌ام را از این ورزش دارم. برایم خوشایند است که همکارانم با ورزش حال خوبی پیدا کنند. دومین هدف ما این است که بتوانیم فرصتی برای فعالیت‌های بشردوستانه پیدا کنیم. در این ورزش جوانمردی و ازخودگذشتگی حرف اول را می‌زند و ورزشکاران این عرصه در سخت‌ترین شرایط همراه آسیب‌دیدگان و محرومان هستند. سنتی مثل گلریزان در زورخانه می‌تواند یکی از برنامه‌های این تیم را تشکیل دهد. اما برنامه‌های فرهنگی برای آشنایی مردم با فعالیت‌های جمعیت و جذب داوطلبان از اقشار مختلف جامعه به‌خصوص ورزشکاران باستانی از برنامه‌های ماست. در واقع این تیم خیّران هلال‌احمری هستند که در زمینه‌های مختلف به کمک مردم می‌آیند و دستاوردهایی را در تمام زمینه‌ها خواهند داشت.


 آیا در این رابطه کارهایی هم انجام داده‌اید؟

تیم ما تازه شکل گرفته است. دامنه کارهایمان را با فراخوانی به تمام ورزشکاران باستانی کار گسترش داده و افراد زیادی را عضو کرده‌ایم. البته کارهایی کوچکی برای افراد نیازمند و کم‌توان انجام شده است و در زمینه جذب خیّران برای هلال‌احمر تلاش‌هایی کرده‌ایم. اما با تداوم فعالیت‌ها می‌تواند دستاوردهای بسیار خوبی به همراه داشته باشد.


فکر می‌کنید چقدر فعالیت پـیشکسوتان ورزشکاران باستانی و هلال‌احمر بتواند در پیشبرد اهدافی که درباره‌اش صحبت کرده‌اید مؤثر باشد؟

پیشکسوتان هلال‌احمر اعتبار زیادی بین مردم دارند و می‌توانند در مواقع حساس و بحرانی یاری‌رسان باشند. پیشکسوتان باستانی کار که پهلوانان هستند تأثیر و اعتبار زیادی بین مردم دارند. هلال‌احمر به‌عنوان یک ارگان محبوب در بین مردم تلاش کرده است که در بین اقشار مختلف نفوذ کند. به همین دلیل هم در تمام عرصه‌ها از دوران دفاع‌مقدس گرفته تا حوادث اخیر موفق بوده است.


به نظر شما پیشکسوتان هلال‌احـمر در چه عرصه‌هایی می‌توانند تأثیرگذار باشند؟

پیشکسوتان بخش جدانشدنی از هلال‌احمر هستند. تجربه این افراد در عرصه‌های مختلف می‌تواند تأثیرگذار باشد. از تجربه این امدادگران باسابقه می‌توان در ایده‌پردازی‌های نو برای جلب مشارکت بیشتر در جمعیت استفاده کرد. پیشکسوتان می‌توانند در ارتقای سطح آموزشی، ارتباط با اقشار مختلف اجتماعی و بسیاری از عرصه‌ها مؤثر باشند.


 آیا در این باره پیشنهادی برای مسئولان ارشد هلال‌احمر دارید؟

برای پیشکسوتان هلال‌احمر باید سازماندهی و برنامه‌ریزی ویژه انجام دهند تا بتوانند فعالیت‌های داوطلبانه‌شان را بعد از بازنشستگی ادامه دهند. تصور کنید داوطلب امدادگری که سال‌ها در مجموعه هلال‌احمر پویا بوده است یکباره کنار گذاشته شود. این موضوع آسیب‌های زیادی به آن فرد می‌زند. مسئولان هلال‌احمر باید تمام تلاششان براساس حفظ ارزش‌های فعالیت داوطلبانه باشد و مادی‌گرایی را تا جایی که می‌توانند در مجموعه هلال‌احمر کاهش دهند. معتقدم در روحیه داوطلبان اراده و همتی هست که اگر مادیات واردش شود ریشه کار خراب می‌شود. قبول دارم در بحث سازماندهی نیازمند صرف بودجه و به کارگیری نیروهای ثابت هستیم ولی نباید اجازه دهیم مادیات، قالب کار هلال‌احمر شود و در فرهنگسازی کار داوطلبی بین مردم باید تلاش کنیم. به این شکل اگر گام‌هایمان را بلند برداریم می‌توانیم به دستاوردهایی برسیم که باعث شکوفایی خدمت‌رسانی هلال‌احمر خواهد شد.


 فکر نمی‌کنید سن و سالتان دیگر برای این کارها مناسب نباشد و بهتر است دوره بازنشستگی‌تان را در آرامش سپری کنید.

پوشیدن این لباس به من انرژی می‌دهد. کار هلال‌احمر هیچ‌وقت بازنشستگی ندارد. یک هلال‌احمری در هیچ شرایطی از کار و فعالیتش دست نمی‌کشد و همیشه در تلاش است که برای جمعیت‌کاری را انجام دهد. بعضی از پیشکسوتان هلال‌احمری هنوز به شکل داوطلبانه فعالیت می‌کنند و حتی رابطه استخدامی با هلال‌احمر ندارند.


موی سپیدمان اعتبار ماست


شاید نخستین فردی باشد که در ٦٠سالگی عضو هلال‌احمر شده است. اما مدت‌ها خط و ربط کارهایش دستگیری از نیازمند است. پهلوان «محمدمسعود مهدی‌نژاد» صاحب زورخانه‌ای است که پیشکسوتان هلال‌احمر جدا از ورزش، آنجا را پاتوقی برای فعالیت بشردوستانه‌شان کرده‌اند. او با بیان اینکه آشنایی با فعالیت‌های جمعیت دریچه متفاوتی در زندگی‌اش گشوده است می‌گوید: «به تازگی آقای دادور که یکی از دوستان پدرم است مرا با فعالیت‌های هلال‌احمر آشنا کرده. وقتی متوجه شدم این مجموعه چه خدماتی را به مردم ارایه می‌دهد با خودم گفتم‌ای کاش زودتر با این جمعیت آشنا می‌شدم. البته قبلاً در زورخانه‌مان برای نیازمندان گلریزان می‌کردیم و کارهای عام‌المنفعه زیادی انجام می‌دادیم. اما فعالیت‌های هلال‌احمر فعالیت‌هایی هدفمند است و تصمیم گرفته‌ایم با پیشکسوتان هلال‌احمر و ورزش باستانی دور هم جمع شویم و کارهایی برای از میان برداشتن محرومیت‌ها انجام دهیم.»


مهدی نژاد با بیان اینکه داوطلبان هلال‌احمر پهلوانان گمنامی هستند که در سخت‌ترین شرایط برای کمک به آسیب‌دیدگان می‌شتابند می‌افزاید: «در روزگاری که توجه افراد به یکدیگر کم شده است جمعیت هلال‌احمر با همبستگی به یاری محرومان می‌شتابد که نکته بسیار ارزشمندی است. گاهی وقت‌ها جلوی جوانان داوطلب که صادقانه برای مردم کار می‌کنند کم می‌آورم. چون‌کاری که آنها انجام می‌دهند از ته دل است. آنها جوانی‌شان را در راهی قرار داده‌اند که هم خیر دنیا و هم آخرتشان را در پی دارد. مسلماً چنین کارهایی در زندگی‌شان تأثیر می‌گذارد. من با این سن و سال از این جوانان چیزهایی یاد می‌گیرم که در تمام عمرم یاد نگرفته‌ام. به همین دلیل همپای آنها به‌عنوان یک سرباز هلال‌احمر تلاش می‌کنم. گاهی وقت‌ها افرادی به من مراجعه می‌کنند که از شدت فقر نمی‌توانند حتی یک نان بخرند. آن وقت است که خیلی ناراحت می‌شوم. درست است که در جمع ما همه مویی سپید کرده‌ایم و توان سابق را نداریم ولی هرکدام آنقدر در بین مردم اعتبار داریم که بتوانیم کمک‌هایی را جمع کنیم و توسط هلال‌احمر در اختیار نیازمندان و آسیب‌دیدگان بگذاریم.»


 


منبع: شهروند

  • گروه خبری : اخبار ستادی
  • کد خبر : 48191
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

تنظیمات قالب