logo

پنجشنبه 16 مهر 1405

اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملّی و امنیّت ملّی flag
  • تاریخ انتشار : 1399/06/02 - 13:57
  • تعداد بازدید : 1
  • تعداد بازدیدکننده : 1
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

همکاری استانداری برای توسعه خانه‌های هلال در استان زنجان

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان از فعالیت ۶۹ خانه هلال در استان خبرداد و گفت: این تعداد در سال های گذشته ۳۶ مورد بود که امسال افزایش یافته است.

به گزارش روابط عمومی جمعیت هلال احمر استان زنجان، شهرام میرزایی یکم شهریور ماه در جلسه پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان افزود: از این تعداد ۲۴ خانه در سطح شهرها و ۴۵ مورد نیز در سطح روستاهای استان زنجان فعال است.

به گفته وی، روستاهایی با بیش از ۲۰۰ خانوار در اولویت راه اندازی خانه های هلال است که تاکنون ۷۴ دوره آموزش کمک های اولیه و آمادگی در برابر مخاطرات برای یک‌هزار و ۷۱۹ نفر برگزار شده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا در حال حاضر این آموزش ها با رعایت همه پروتکل های بهداشتی برگزار می شود و نیازمند مشارکت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی هستیم تا از ظرفیت خانه های بهداشت در سطح روستاها استفاده کنیم.

میرزایی تاکید کرد: هرچه میزان تجهیزات و نیروهای امدادی در سطح استان گسترش یابد در ساعت های اولیه حوادث امدادرسانی به نحو درست و اصولی انجام شده و منجر به کاهش آسیب ها و خسارت های جانی و مالی برای هموطنان می شود.

وی افزود: همزمان با هفته دولت خانه های هلال در سطح کشور به صورت ویدئو کنفرانس افتتتاح می شود که این مهم در استان نیز محقق خواهد شد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: افزایش تاب آوری جوام شهری، روستایی و محلات، استفاده از ظرفیت محلات و ورستاها برای تسریع در پاسخگویی به حوادث و سوانح و بالابردن توان خودامدادی مردم در مقابله با حوادث، ساماندهی، جذب، آموزش و مدیریت نیروهای داوطلب در حوادث و سوانح از اهداف راه اندازی خانه های هلال است.

میرزایی افزود: تربیت تیم های امدادی جامعه محور و داطولب در جوامع محلی با رویکرد تربیت نیروهای پاسخگوی اولیه در ساعات آغازین حوادث، مکان یابی و جانمایی فضاهای مناسب برای اسکان اضطراری آسیب دیدگان در حوادث و سوانح و بهره گیری از ظرفیت خانه های هلال برای مدیریت و هدایت کمک های مردمی در حوادث و سوانح از دیگر اهداف تاسیس خانه های هلال در استان زنجان می باشد.

همکاری  استانداری زنجان و هلال احمر برای توسعه خانه های هلال 

معاون هماهنگی امورعمرانی استانداری زنجان گفت: فرمانداران و دستگاه های اجرایی استان برای راه اندازی این خانه ها همکاری لازم را داشته باشند تا خانه های هلال توسعه یابد.

مهرداد سلطانی یکم شهریور ماه در جلسه پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان افزود: در کنار مطالعات خطرپذیری که اتفاق افتاده و در سابقه و پیشینه وجود دارد باید میزان آسیب پذیری مورد توجه قرار گیرد چرا که در نهایت میزان خسارت پذیری مهم است و اگر خطری را دنبال می کنیم به دنبال آن باید امکانات مورد نیاز برای مقابله با آن فراهم و خطر پذیری کاهش یابد.

وی افزود: هر برنامه ای که هر یک از دستگاه های اجرایی تهیه و تدوین می کند چنانچه قابل سنجش نباشد نمی توانیم بفهمیم چه میزان درآن حوزه رشد کرده ایم.

معاون هماهنگی امورعمرانی استانداری زنجان گفت: همه برنامه هایی که در این حوزه تدوین می شود باید معیارهای کمی قابل سنجش خود را داشته باشد تا میزان پیشرفت ها برای مقابله با حوادث و کاهش خطر پذیری ها را نشان دهد.

سلطانی با قدردانی از جمعیت هلال احمر در خصوص توسعه خانه های هلال افزود: فرمانداران و دستگاه های اجرایی استان برای راه اندازی این خانه ها همکاری لازم را داشته باشند تا خانه های هلال توسعه یابد.

وی افزود: خانه های هلال واحدهایی از هلال احمر به شمار می رود که به صورت میدانی در نزدیکترین نقاط احتمالی به بحران ها در سطح روستاها، محلات و شهرها راه اندازی شده است.

معاون هماهنگی امورعمرانی استانداری زنجان گفت: افراد عضو خانه های هلال در همان منطقه ساکن هستند، می توانند اولین افرادی باشند که در مواقع بحرانی برای امدادرسانی در حادثه اقدام کنند که تجهیز، آماده سازی و راه اندازی این خانه ها می تواند نقش مهم در پاسخ سریع و مقدماتی در بحران ها داشته باشد.

سلطانی اظهار کرد: یکی از مهمترین موارد در بخش راهداری حجم وسیعی از هزینه های جاری در فصل زمستان برای این بخش است که این هزینه ها نسبت به سایر دستگاه های اجرایی بالاتر است.

وی تاکید کرد: این مهم در جلسه شورای برنامه ریزی استان زنجان مطرح شده و سعی شده از طریق سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان هزینه های جاری لحاظ شود و طرح آن در جلسه مدیریت بحران نیز می تواند کمک حال باشد تا بخشی از این هزینه ها را پوشش دهند.

معاون هماهنگی امورعمرانی استانداری زنجان گفت: مقاوم سازی منازل روستایی هم باید به لحاظ کمی و هدفمند دنبال شود.

به گفته سلطانی، مقاوم سازی در سطح روستاها با استفاده از وام ها انجام می شود و این مساله تقاضا محور است در جایی که تقاضا وجود دارد برای استفاده از تسهیلات جذب آن بالاتر است در حالیکه لزوما جایی که تقاضا وجود دارد آسیب پذیرترین منطقه نیست.

وی گفت: در سطح عمومی پیشرفت مقاوم سازی در استان خوب است که باید این موضوع از حالت تقاضا محوری خارج و به سمت هدفمندی سوق داده شود تا مقاوم سازی منازل در مناطق آسیب پذیر محقق شود.

 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 60863
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

تنظیمات قالب